YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %1,91
Çiçekdağı KOP Millet Kıraathaneleri Projesi kabul edildi

Çiçekdağı KOP Millet Kıraathaneleri Projesi kabul edildi

Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Buğra Karaca, KOP Millet Kıraathaneleri Projesi, KOP idaresi tarafından desteklenmeye layık görüldüğünü söyledi.
2018 Teklif çağrısı döneminde projenin verildiğini ifade eden Karaca, yüz 80 bin 376 TL’lik projenin onaylandığını belirterek şu ifadelerde bulundu:
“Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak KOP Okuyor-Millet Kıraathaneleri Projesi kapsamında KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunmuş olduğumuz Çiçekdağı KOP Millet Kıraathanesi projesi yüz 80 376 TL bütçe ile desteklenmeye layık görülmüştür.
Bu proje ile; 2014-2018 Kop Eylem Planı, Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2019 Stratejik Planı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Stratejik Planları doğrultusunda ilçemizdeki kültür hizmetlerine erişimi arttırabilmek, okuma kültürünün gelişmesini sağlamak, Türkiye Hayat Boyu Öğrenme Strateji Belgesi ve Eylem Planından hareketle İlçemizde okuyan Anne ve Baba sayısını arttırmak, bu sayede ilçemiz okullarında öğrenim gören öğrencilerimiz için anne ve babaların rol model olmasını sağlayarak okuma oranlarını arttırmak amacıyla tasarımı tamamen özgün olan bir kütüphane oluşturulacaktır. Projemizin temel çıkış noktası Ekolojik Sistemler Kuramı ile tanımlanan, öğrenciye ulaşabilmek için, İçinde yaşadığı bütün çevreye ulaşabilmek, başta anne-babalar olmak üzere bireyin tüm çevresini harekete geçirebilmek fikri oluşturmaktadır. Kurulacak olan kütüphane ilçe halkının ilgisini çekebilmek maksadıyla kitap-kafe şeklinde tasarlanmıştır. Aynı zamanda anne ve babaların rahatça hareket edebilmelerini ve kütüphaneden en üst düzeyde yararlanabilmelerini sağlayabilmek amacıyla, kütüphane bahçesine 3-6 yaş arasındaki çocuklar için bir oyun alanı yaptırılacaktır. Yine 3-6 yaş çocukları ile ilkokul öğrencilerinin yararlanabileceği bir mini sinema salonu kurulacaktır. Bunun yanında kütüphane içerisinde çocukların eğlenceli şekilde vakit geçirebileceği etkinlik ve oyun alanları ile zeka oyunlarından oluşan bir alan oluşturulacaktır. Bu sayede İlçe halkının kullanımı için hem bir kütüphane kazandırılmış olacak hem de İlçemiz için yeni bir sosyal mekan oluşturulmuş olacaktır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji