YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
Çiçekdağılı öğrencilerden huzurevi ziyareti

Çiçekdağılı öğrencilerden huzurevi ziyareti

Çiçekdağı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Kırşehir Huzurevi ziyareti etti.
10102014huzurMEB Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlik Dersi yıllık planında yer alan faaliyetler kapsamında Çiçekdağı Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Çağrı Kılıç ve İngilizce Öğretmeni Ethem Erbaş koordinatörlüğünde Anadolu Lisesi 11/B sınıfı öğrencileri Kırşehir Huzurevinde bulunan yaşlıları ziyaret ettiler.
Rehber Öğretmeni Çağrı Kılıç, Huzurevi girişinde öğrencileri Huzurevi Müdürü Arif Atak, karşıladığını, ziyaret sırasında öğrencilerin tüm birimleri gezme imkanı bulduğunu söyledi.
Kılıç, öğrencilerin huzurevinde, dinlenme odasında yaşlılarla görüştüklerini, öğrencilerin burada aldıkları hediyeleri yaşlılara hediye ettiklerini belirtti.
Öğrencilerin yaşlılarla saatlerce sohbet ettiğini ifade eden Kılıç, şu ifadelerde bulundu:
“Okulumuz öğrencilerimizle birlikte, Kırşehir Huzurevini ziyaret ettik. Ziyaretimizin amacı hem öğrencilerimizle huzurevi sakinlerinin bayramlarını kutlamak hemde sosyal bir etkinlik sağlamaktı. Öğrencilerimiz huzurevinde bulunan birimleri gezdikten sonra, yaşlılarımıza bir araya gelerek dinlenme odasında yaşlılarımızın yanlarına oturarak sohbet etme imkânı yaşadılar. Öğrencilerimiz yaşlılarımızla hoşça vakit geçirmeleri sağladık. Kurum yetkilileri ve yaşlılar tarafından memnuniyetle karşılanan huzurevi ziyareti yaşlıların ellerini öpülerek gezimizi sonlandırdık.”
Ziyaretin koordinatörlüğünü yürüten Okul Rehber Öğretmeni Çağrı Kılıç ve İngilizce öğretmeni Ethem Erbaş ise “Huzurevi gezisinin öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak, sosyal yönlerinin gelişmesini ve toplum yararına hizmet faaliyetlerine katılımı teşvik amacıyla yapılmıştır. Ayrıca yapılan gezide ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak, öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi kavratarak değerlerimize sahip çıkma bilinci kazandırılmak istenilmiştir” dediler.
Huzurevi ziyaretine katılan öğrencilerden Sema Bilecen ise “Huzurevindeki kişilerin bizleri görünce sevineceğini hiç düşünmemiştim. Ama tam tersi oldu. Hepsi çok sevindiler. Ayrıca yaşlılar için düzenlenmiş hobi odaları, kitaplıklar ve revirin bulunması çok hoştu. Yaşlılar için her şey düşünülmüştü.”
Ayşe Aksu adlı öğrenci ise “Huzurevinin bu kadar temiz ve düzenli olmasını beklemiyordum. Ama gittiğimizde çok güzel ve temiz olduğunu gördüm. Bu beni sevindirdi. Orayı ziyaret ettiğim için çok mutluyum. Bu yaptığımız gezi çok güzeldi çok beğendim. Yaşlılardan alınması gereken çok şeyler var.”
Ayşe İşleyen ise “Huzurevine ilk girdiğim an çok değişik duygular hissettim..bu karda güzel bu kadar temiz bir yer  beklemiyordum. Beni en çok mutlu eden şey o yaşlı insanların yüzündeki tatlı gülümsemeydi. Oraya geldiğimize çok mutlu oldular. Ziyaret edilmeleri hatırlanmaları gerçekten çok önemli. Ayrıca hayat hikayeleri beni çok etkiledi.”
Huzurevi ziyareti sonrası öğrenciler, Kırşehir’in farklı noktalarını gezdiler

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji