YouTube

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,80
Çiçekdağı’nda Ahilik Haftası Kutlamaları

Çiçekdağı’nda Ahilik Haftası Kutlamaları

Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve onun ilkelerini yaşatmak amacıyla düzenlenen “Ahilik Haftası” etkinleri Çiçekdağı’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
26092013ahi1Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinesinde, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen 26. Ahilik Haftası kutlamaları Çiçekdağı ilçesinde de gerçekleşti.
Kutlamalara, Çiçekdağı Kaymakamı Sinan İnaltekin, AK Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Arslan, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, AK Parti Çiçekdağı İlçe Başkanı Hasan Nacakoğlu, Çiçekdağı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Hikmet Erdoğan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir’in “Ahi Şehri” olmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Türk kültürünün en önemli unsurlarından birinin Ahilik Ahi Evran tarafından Hacı Betaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilatı olduğunu belirten Çalışkan şu şekilde konuştu;
“Ahilik hayat tarzıdır, kuru kuru söz değildir. Ahilik kültüründe “dostluk başka alışveriş başka” diye bir şey yoktur. Ahlak ve esnaf mektebi, esnaf teşkilatıdır.”
Ahilik, sanatın, ticaretin ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekiştirildiği, geçmişi çok eskilere dayanan bir kültür olduğunu ifade eden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Arslan ise, “Ahilik sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde, temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan, Türk milletine özgü sosyo ekonomik bir sistemi ve ticaret alanında sosyal ve ekonomik omurga oluşurken Osmanlı dan beri vazgeçmediğimiz örgütlenme şeklidir” şeklinde konuştu
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında Çiçekdağı’nda düzenlenen Ahilik Haftası programı, türkülerler, tiyatro gösterisiyle sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji