YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Çiftçiler Buğday Taban Fiyatının Açıklanmasını Bekliyor

Çiftçiler Buğday Taban Fiyatının Açıklanmasını Bekliyor

Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezinden biri olan Yozgat’ta buğday hasadı yapan çiftçiler hükümetten bir an önce hububat taban fiyatının açıklanmasını bekliyor. Çiftçiler hükümetin vereceği buğday taban fiyatının 65 ile 75 kuruş arasında olması gerektiğini belirtiyor.
07072011bugdayTürkiye’nin önemli hububat üretim merkezinden biri olan Yozgat’ta buğday hasadı yapan çiftçiler hükümetten bir an önce hububat taban fiyatının açıklanmasını bekliyor. Çiftçiler hükümetin vereceği buğday taban fiyatının 65 ile 75 kuruş arasında olması gerektiğini belirtiyor.
Yozgat’ta Nisan ayından itibaren bugüne kadar devam eden yağmurların ve serin hava şartlarının hasadı yaklaşık iki hafta geciktirdiğini belirten Yetkililer, ilimizde ilk hasadın yapıldığı bölge Yerköy ilçemizdir. Çünkü bölgemiz Yozgat’a göre rakımı düşük ve sıcak bir bölgedir. Bu yüzden ilimizde ilk hasat ilçemizde yapılmaktadır.
Sekili Beldemizde ve Aslanhacılı, Süleymanlı, Akpınar köylerimizde buğday hasadı devam etmektedir. Bazı köylerimizde dolu yüzde 70 oranında hububata zarar vermiştir. Dolu zararı olmayan köylerimizde rekoltenin yüksek olması çiftçilerimizi sevindirmiştir.” dediler.
Çiftçilerin şu anda hükümetten buğday taban fiyatının açıklanmasını istediklerini ifade eden yetkililer, “Ümidimiz hükümetimiz çiftçimizi memnun edecek bir taban fiyatı açıklamasıdır.
Hükümetimizin açıklayacağı fiyatı piyasayı belirleyecektir. Mazot, gübre girdilerinin göz önüne alınarak iyi bir rakam açıklanacağını ümit ediyoruz. Şu anda hasat yapılan buğdayın fiyatı açıklanacak, fiyata göre 65 ve 75 olmalıdır. Bu kapsamda ofisin de alım yapmasının piyasa açısından dengeleyici olacağını düşünüyoruz.” görüşünü dile getirdi.
Yetkililer, biçerdövercilerden de biçim yaptıkları tarlaları kendi tarlasının hasadını yapıyor gibi özen göstermelerini istedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bu Eden Ilk Nin Yozgat

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji