YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %-0,09
  • BIST
    %-1,25
ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASI UYARISI

ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASI UYARISI

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Yusuf Bahri Yılmaz, çiftçileri başta buğday ve arpa olmak üzere bitkisel ve hayvansal ürünlerini sigorta yaptırmaları konusunda uyardı.
20022013sigortaYerköy Ziraat Odası Başkanı Yusuf Bahri Yılmaz, üretim sezonunda yaşanan aşırı yağış, don, dolu, sel, kuraklık gibi afetler nedeni ile ciddi derecede zarara uğrayan çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.
2012 Yılında tarım sigortası olmayan çiftçilerin büyük zarar uğradığını ifade eden Yılmaz, “Çiftçilerimiz mağdur olmamaları için önceden tedbir almaları gerekiyor” dedi.
Geçtiğimiz yıl Yerköy’de yaşanan dolu afetini örnek gösteren Yılmaz, “Çiftçilerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda tarlalarına mahsullerini ekmişlerdir. Malumunuz geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemize bağlı Bicikler, Hacı Uşağı gibi yakın köylerimize dolu yağışı gerçekleşmiştir. Bu durum ilerleyen günlerde ise ne olacağı belli etmemektedir.
Geçen yıllarda da mahsuller biçilmeden 1 hafta gibi kısa bir süre içinde dolu yağan yerler zarar görmüşlerdir. Tarım sigortası yaptıran çiftçilerimiz bu durumdan her hangi bir kayıpları olmamıştır. Tarım sigortasında bildiği gibi normalinde devlet yüzde 50’ni karşıladığı için fazla bir maliyeti bulunmamaktadır.
Tarım sigortası yaptıracak çiftçilerimizin parası olsun yada olmasın, çiftçilerimiz Temmuz ve Ağustos aylarında belirledikleri tarihinde ödeme taahhüt ettiklerinde tarım sigortalarını yine yüzde 50’si devlet karşılamaktadır.
Çiftçilerimiz tarafından tarım sigortası yaptırılırsa çiftçilerimiz hasat sezonunda mağdur olmazlar. Aşırı yağış, don, dolu, sel, kuraklık gibi afetler gibi durumlarda zarar gördüklerinde sigorta bu mağduriyetlerini ödemektedir.”dedi.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Yusuf Bahri Yılmaz, Çiftçilerin mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji