YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %0,50
Çilek Üretimi Geliştirilecek

Çilek Üretimi Geliştirilecek

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, alternatif ürün olarak deneme amaçlı yapılan çilek ekiminde olumlu sonuç alınması üzerine Yozgat genelinde çilek üretimini geliştirmeyi hedefliyor. 
06102011cilekİl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ünal Koçak, yaptığı açıklamada. Yozgat’ın bazı bölgelerinde deneme amaçlı yaptıkları çilek ekiminden olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Koçak, “Çilek Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında ilimizde çilek demonstrasyonları kurulmuştur. 2011 yılı içerisinde İl Özel İdare Müdürlüğü finansmanı ile ilimiz Yerköy ve Yenifakılı ilçelerinde 4 dekar çilek demonstrasyonları yapılmıştır.
10 bin 908 TL ödenek kullanılarak 24 bin adet fripo çilek fidanı temini yapılmış olup Yerköy ilçemizde 3 dekar, Yenifakılı ilçemizde 1 dekar olarak kurulan demonstrasyonlar İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarınca takipleri yapılmaktadır.” dedi.
Yozgat’ın tarım ürünlerinin çeşitliliğini artırmak ve kaliteli ürün elde edebilmek için çalışmaların diğer ürünlerde devam ettiğini ifade eden Koçak, “İlimiz tarım bakımından büyük bir öneme sahip.
İklim şartlarını da göz önünde bulundurarak yöremizde ve bölgemizde hangi ürünlerin daha verimli yetiştiği konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Sayın Valimiz Necati Şentürk’ün büyük destekleri var. İnşallah Yozgat’ımız tarımsal ürünlerde hedeflediğimiz noktaya gelecektir.” diye konuştu.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bir Bu Diye Eden Hangi Verimli

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji