YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %-1,25
Çocuklara Oyuncak Almaktan Bıktınız Mı?

Çocuklara Oyuncak Almaktan Bıktınız Mı?

Oyunların insan psikolojisinde ve çocukların ruhunda ne denli önemli olduğunu sayfalar dolu yazı yazsak yeridir. Çocuk, oyunla öğrenir dünyayı oyunla keşfeder, gelecekteki kişilik temellerini ilgi ve yeteneklerini oyun yoluyla belirler. Oyun en iyi eğitim ve öğretim metodudur. Çünkü kalıcı davranış değişiklikleri kazandırır. Nasıl ki yetişkin bir insan için mesleği çok önemli ise, çocuk için de oyun ve oyuncakları o denli önemlidir.
Oyun,
Bu anlamda tekrar mutluluğu yakalayabilme şansıdır. Yapılan araştırmalar mutluluğun en önemli anahtarlarından birinin tekrar çocuklaşabilmemizi, pazarlıksız masumiyeti ve saflığı yakalayabilmemizi sağlayan çocuklarımız olduğunu ortaya koymaktır. İşte buna vesile olan şeylerin başında gelir oyun.
Çocuklara oyuncak almaktan bıktınız mı?
Aldınız oyuncaklar en çok bir haftamı dayanıyor
Aldınız oyuncaklar ya da nesneler eskisi kadar çocukta etki etmiyor mu?
Çocuklarınız deşarj olamıyor mu ya da enerjilerini boşatmakta zorlanıyorlar mı?
Hem eğlendirip hem de eğlenmek mi istiyorsunuz
Çocuklarınızla aranızda aşamadığınız sıkıntılar mı var
Onlarla iletişim sorunlarınız mı var?
Onların dünyalarına girmekte zorlanıyor musunuz?
İşte size nostaljiyi tekrar ayağa kaldıracak önemli bir nokta: oyun oynamak.
Birçok velime önerdiğim ve harika geri dönütler aldığım bir yaklaşım. Maalesef oyuncaklarla doldurulduğumuz odaları, harcadığımız paraları ve sabit oturuşlarla elektronik bakıcıların (TV, bilgisayar)esiri ettiğimiz çocuklarımıza oyundan mahrum etmek, oyun oynamamak ciddi sıkıntıları da beraberinde getirdiği ortadadır.
Çünkü oyun çocuğun dilidir. Sosyalleşmesine açılan kapıdır. Oyunla çocuğu tanımak onun dilini ve karakterini anlamak mümkün. Bugün apartmanlara sıkıştırdığımız çocukların bir nebzede olsa rahatlayacağı ve içlerindeki devasa enerjiyi boşaltmasına vesile olacağı kestirme bir yoldur oyun..
OYUNLARLA BİZLERDE ÇOCUKLAŞIRIZ.
Peygamber efendimizin güzel bir sözü bugün modern psikolojinin çocuk eğitiminde önemli bir katkısıdır. Kimin çocuğu varsa onunla çocuklaşsın ”İşte bizlerin bugün yapamadığı ya da zorlandığı bir şey. Çünkü yaşam içerisinde çok meşgulüz ve sürekli bir koşuşturma içindeyiz.
Çocuğun geleceğe dönük yönünü oyunlarıyla tanırız. Çünkü çocuk oyunda kendini ifade edebilme imkânı bulur. “Oynamayan tay at olmaz” özdeyişi, çocuklar için oyunun ne kadar önemli olduğunu çok güzel ifade etmektedir. Oyunların çocuğun gelişimi üzerindeki etkilerini şu ana başlıklar altında açıklayabiliriz:
Sosyal Gelişimine, Psikolojik Gelişimine, Fiziksel Gelişimine, Dil Gelişimine i, Zekâ Gelişimine ve daha birçok alanda oyunun etkileri ortadır.
NOT: Google Evde oynanan oyunlar yazınca çok güzel ve zevkli oyunlar çıkıyor. Kapatın televizyonunuzu, bilgisayarını bugün. Anne baba ve çocuklar bir arada… Ve oynayın o güzel oyunları. Sonrası bunlar alışkanlık haline gelecek haberiniz olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Dilini Mahrum Nokta Oyun Ya

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji