YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Cumhuriyetin 89. yılı kutlanıyor

Cumhuriyetin 89. yılı kutlanıyor

Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC’de kutlanıyor
29102012ycumPazar günü saat 11.00’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulup istiklal marşımızın okunmasıyla başlanan kutlama programına, Pazartesi günüde Yerköy Stadı’nda devam edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89’uncu yıl münasebeti ile stadyumda gerçekleşen törende Yerköy Kaymakam Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve Jandarma Üsteğmen M. Deniz Işıkla, okulların ve katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başlanan programda. Kutlama sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, katılımcılara şu ifadelerde bulundu.
“Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefler açısından yapacak çok işimiz var. Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur ve olacaktır. Yurdumuzu parçalamak isteyen Sevr sevdalıları her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Mehmet Akif’in “top bile sindiremez” dediği toplu vuran yürekler sayesinde bu oyunlar boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar da bozulmaya mahkûmdur.
Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollamak yalnız konuşmakla, sadece duygusallıkla olmaz. Ben cumhuriyeti ve bağımsızlığı seviyorum demek yetmez, yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz. “dedi.
İlçe Kaymakamı Bayram Galenin konuşması sonrasında okullar arası düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ödül töreninden sonra Yerköy Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları sergilerken, Halk oyunları sonrasında, öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Öğrenciler tarafından okunan şiirler sonrasında geçiş töreni ile program sona erdi.
Düzenlenen kutlama programına Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Jandarma Üsteğmen M. Deniz Işıklar, Özel İdare Müdürü Veysel Koçak,  tüm daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, CHP İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, Ziraat Odası Başkan Vekili Süleyman Yalçınkaya, Ticaret Borsası Başkanı Cemalletin Kömürcüoğlu, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katılımları ile gerçekleşti.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji