YouTube

  • DOLAR
    %0,36
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,62
  • BIST
    %-0,06
Ders zili çaldı, ikinci dönem başladı

Ders zili çaldı, ikinci dönem başladı

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, 2013–2014 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem tatilinin dün itibari ile bittiği belirterek öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.
11022014yavuzYerköy’de eğitimde başarı için öğretmen ve ailelerle birlikte önemli bir görev düşmekte olduğunu ifade eden Yavuz, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim-öğretim gören 7 bin 500 öğrencinin ikinci döneme başladığını söyleyerek şu ifadelerde bulundu:
“Öğretmenler ve öğrencilerin, yaklaşık 2 haftalık tatilin ardından dün 2013–2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başlamış bulunmakta.
2013–2014 eğitim öğretim yılının 2. dönemi dün itibari ile başladı. İlçemizde orta ve ilköğretim’de eğitim gören 7 bin 500 yüz öğrenci ders başı yaptı. Biz ilçe milli eğitim olarak
İlçede eğitim çıtasını yeni ve farklı projelerle daha da yüksek seviyelere getirmek için çalışmaktayız. İkinci dönem sınavlar dönemi bu dönem hem ailelere hem de öğretmenlerimiz büyük görevler düşüyor” dedi.
Yavuz, “İkinci Dönem Sınavlarla Geçecek”
İkinci dönem, ortaokul öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçeceğini ifade eden Yavuz, “İkinci yarıyılda 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 28-29 Nisan’da ortak sınavlara girecekler. Mazeret sınavı da 10-11 Mayıs’ta yapılacaktır. Sınav sonuçlarının ise Haziran ayında açıklanması planlanıyor.
Üniversiteye girecek lise son sınıf öğrencileri de üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart pazar günü girecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) 21-30 Nisan’da başvuru alınacak. LYS, 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji