YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,23
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %2,11
Doç. Dr. Kadir Tan, “Adalet Meslek Yüksekokulu Mezunlarının İşi Hazır”

Doç. Dr. Kadir Tan, “Adalet Meslek Yüksekokulu Mezunlarının İşi Hazır”

Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet ve Sosyal Güvenlik programı mezunlarının iş bulma kaygısı bulunmuyor. 
24122014myoAdalet Meslek Yüksekokulu özellikle Adalet Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çeşitli birimlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman gücünün yetiştirilmesine olanak sağlıyor.
448 öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü okulda özellikle Adalet programında okuyan öğrenciler adliyelerdeki mahkemelerin nasıl yapıldığını ve kâtipliği birebir kendi okullarında uygulamalı olarak öğreniyor.  Öğrenciler 10 parmak klavye yazmada da oldukça yetenekli.
Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları Adalet Bakanlığı teşkilatında mahkeme yazı işleri müdürü, zabıt katibi, icra müdürü ve cezaevi müdürü olarak görev yapabilmektedir. Bankacılık ve finans sektöründe, çeşitli kamu kurumu ve özel kuruluşların hukuk servislerinde de mezunlara istihdam olanağı sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bölümü mezunları ise SGK ve Sosyal Hizmetlerde kolaylıkla iş bulabilmektedir.
Okulda eğitimlerini sürdüren öğrenciler, “Adalet Meslek Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra iş imkanlarımız daha geniş oluyor. Muhasebe dersi gördüğümüz için muhasebe bürolarında çalışabiliyoruz. 10 parmak klavye ve hukuk derslerini görüyoruz, hukuk bürolarında çalışabiliyoruz. Uygulamalı olarak hukuk dersini gördüğümüz için bize çok faydası oluyor, iş bulma konusunda bir sıkıntımız yok.” şeklinde konuştu.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Tan, Adalet ve Sosyal Güvenlik programından mezun olan öğrencilerin gerek kamuda gerekse özel sektörde iş bulmakta zorluk çekmediklerini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Tan,  “Sosyal Güvenlik bölümünden mezun olanlar genellikle SGK’da iş bulmaktadır. Adalet bölümünden mezun olanlar da adliyenin her türlü kademesinde ve özel sektörde ara eleman olarak iş bulabilmektedirler. Hukuk bürolarında, avukat yanlarında, muhasebe bürolarında çalışmaktadırlar. Adliyede de zabıt katibi, mübaşir veya ceza infaz koruma gibi görevlerde istihdam edilebilmektedirler. Okulumuzda dört tane hukuk hocamız var. Adalet bölümünde mahkeme ve adliyelerdeki her türlü alt yapı oluşturularak öğrencilerimize kaliteli bir eğitim verilmektedir.” dedi.
Adliyeye alınacak personelinde 10 parmak klavye yazma gerekliliği ile okulda uygulamalı olarak verildiğine dikkat çeken Tan, “Gerek adliyedeki stajlarda gerekse derslerimizin bazılarında hocalarımız öğrencilerimizin ileride karşılaşacakları durumları kurulan sanal mahkemeler ile pratik etmelerini sağlamaktadır. 448 öğrencimizin yarısı Sosyal Güvenlik programında yarısı da Adalet programında okumaktadır. 2013 yılı mezunlarımızdan 4 öğrenci dikey geçiş sınavı ile Hukuk Fakültesi’ni kazanmıştır. Mezunlarımız kamu personeli sınavlarında yüksek puanlarla üst sıralamalarda yer alarak atanıp göreve başlamışlardır. Adalet Meslek Yüksekokulumuz mezunlarının iş bulma sıkıntısı yok.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji