YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %-0,33
  • ALTIN
    %-0,40
  • BIST
    %0,42
Doğan'dan “Sigarayı bırak, sigortalı ol” çağrısı

Doğan'dan “Sigarayı bırak, sigortalı ol” çağrısı

Yerköy SGK Merkez Müdürü Servet Doğan, sosyal güvencesi olmayıp köyde ikamet eden ve sigara içen vatandaşların sigaraya verdikleri para ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olabileceğini söyledi.
20012011sariyaprakSGK Yozgat İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde, Yerköy ilçemize bağlı Sarı yaprak köyünü ziyaret eden Yerköy SGK Merkez Müdürü Servet Doğan, SGK İnsan Kaynakları Şefi Ercan Kaymaz, SGK Emeklilik İşlemleri Yetkili Memuru Oğuz Eranıl ve SGK Yozgat Destek Hizmetleri Şefi Hayati Doğan Yerköy SGK Merkez Müdürü Personeli Ahmet Çetin Sarı yaprak köyü sakinlerine başlattıkları “Sigarayı bırak, sigortalı ol” kampanyası hakkında bilgi verdiler.
Yerköy SGK Merkez Müdürü Servet Doğan, Sarı yaprak köyü sakinlerine yaptığı açıklamada, köyde sosyal güvencesi olmayan, üstelik sigara kullanan vatandaşların sigaraya verdikleri para ile SGK’ dan emekli olabileceklerini ifade etti.
Yerköy SGK Merkez Müdürü Servet Doğan, “Sarı yaprak köyüne gelmemizdeki amacımız köyümüzde, tarımda kendi adına ve hesabına faaliyet gösteren vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altına alınması hakkında siz saygı değer köylülerimize çeşitli bilgiler vermeye gelmiş bulunmaktayız.
DSCF6177Bunun içinde kendiside Yozgatlı olan bir büyüğümüzün göstermiş olduğu istikametten hareketle, ortak akılla bulunan bu kampanyanın amacı, sağlığını koru geleceğini kurtar, güvenli bir gelecek için SGK lı ol, sigaramı geleceğin mi kararını sen ver çaresi kolay sigarayı bırak SGK lı ol.
Her gün kullanılmakta olan sigaraya vermiş olduğunu para hesap edildiği zaman, 5510 sayılı kanunun 4. maddesinin b) bendinde belirtilen sizin tabirinizle Bağ-Kur tarım sigortalısının bir aylık primine tekabül etmektedir.
Bu arada bizim amacımız, vatandaşlarımıza yol göstererek hem sigaranın zararlarını anlatmak hem de sigara bırakmaya teşvik ederek sizleri sosyal güvenlik çatısı altına almak, sigaraya verilen para ile içilen sigaraya göre günlük 5,50 TL ile 7.50 TL arasındaki bu tutarın bir aylık toplamı 5.50 TL 30 güne çarptığımız zaman yüz 65 (165) TL yapmaktadır. Yararlı bir iş yapa bileceğinizi siz değerli hemşerilerimize anlatmaktır.
Sigara konusunda bizim buralara da kullanılan bir tabir vardı, “Parasını el alır, dumanını yel alır, öksürüğü de bize kalır.” Sigarayı bırakarak 5,50 TL ile hem geleceğinizi garanti altına almak hem de kendinizin ve aile ile çocuklarınızın sağlıktan faydalanmasını sağlamış olursunuz.  Ayrıca, emeklilik hakkını kazanma imkanına sahip olacaksınız” dedi.
“Sigaramı gelecek mi, kararını sen ver”
 
Yerköy SGK Merkez Müdürü Server Doğan, hedeflerinin ilçemizde ve ilçemize bağlı köylerdeki vatandaşların sigarayı bırakmaya teşvik etmek olduğunu, sigarayı bıraktıkları taktirde geleceklerini güven altına alacaklarını vurguladı.
Doğan, “ Amacımız, sigarayı bırakmaya teşvik etmek hem de, bir paket sigara parasına Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altına almaktır. Öyle ise hep birlikte el ele vererek bu kampanyaya hem köylerimizde, beldelerimizde tanıdığımız herkesin destek vermesini sağlayalım hem de çocuklarımıza sigaradan uzak bir hayat vaat edelim.
SGK kaydı için Ziraat Odası kaydı, Tarım Kredi Kooperatif kaydı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) verilen ürün bedellerinden yapılan kesinti kaydı, Pancar şubelerine verilen kesinti belgeleri ile kaydınız yapıla bilmektedir.”dedi.
Doğan’ın konuşması sonrasında, Sarı yaprak Köyü sakinleri tarafından Yerköy SGK Merkez Müdürü Servet Doğan, SGK İnsan Kaynakları Şefi Ercan Kaymaz, SGK Emeklilik İşlemleri Yetkili Memuru Oğuz Eranıl ve SGK Yozgat Destek Hizmetleri Şefi Hayati Doğan Yerköy SGK Merkez Müdürü Personeli Ahmet Çetin’e konu hakkında çeşitli sorular soruldu.
Haber : Ferhat KAYHAN

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji