YouTube

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %-0,05
Doğa’ya nefes olabilmek, kendine nefes olabilmektir.

Doğa’ya nefes olabilmek, kendine nefes olabilmektir.

Dünyadaki bütün canlıların yaşamsal kaynağı, besin maddesi sudur.

Kainatın büyük zenginliği olan su kaynaklarının azalmasının ve hatta yok olmasının sebebi ise maalesef insanoğlunun bilinçsiz, tasarrufsuz su kullanımından kaynaklanmaktadır.

Dünyadaki iklim değişikliğinin sebebi ve tesiri dünyada görüldüğü gibi son günlerde ülkemizde’de görünmektedir.

Ülkemiz küresel ısınmanın etkisi ile susuzluk ve kuraklık sorununu yaşayacak ve tüm canlıların da etkisini göreceği bir bölgede bulunuyor.

Son günlerde mevsimsel yağışların azalması, barajlarımızda, su havzalarımızda ve göllerimizde gözle görülür hissedilir su seviyelerinin eksildiğini her geçen gün görüyoruz ve biliyoruz.

Doğadaki tüm canlıların ve çiftçilerimizin ne kadar sıkıntı içinde olduklarını, tedirginliklerini de ne yazık ki görmekteyiz.

Şehir yöneticilerimiz her ne kadar tedbirler ve önlemler alıyor olsalar da bu tedbirlerin azalan yağışlar neticesinde yeterli olmayacağı düşüncesindeyim. Esas olan su kaynaklarını tasarruf ederek kullanmak, küresel ısınmanın sebeplerini azami ölçüde aza indirmek, hatta sonlandırmak, kuraklıkların sebep ve nedenlerini önlemek için bizlerinde başta doğayı korumak, ağaçlandırmalara destek olmak, piknik ve mesire alanlarını düzenli kullanmak ve tüm canlıların ortak alanı tabiatı korumak değil midir?

Sonbahar mevsiminin ve şuan ki yağış ayı olan kış mevsiminin kurak geçmesi, yağışların başlamaması ve kar yağışının tüm yurtta etkili olmaması nedeniyle içme suyu ve sulama suyu hizmeti veren kaynaklarımızdan;

Barajlar, göller, yüzeysel sular ve nehirlerde ki su seviyesi düşmektedir.

Kaynakların sahipleri ve koruyucuları olarak su kullanımında daha dikkatli ve tasarruflu olmamız gelecek için hayati önem teşkil etmektedir.
” Su hayattır”.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji