YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,20
Doğduğu topraklara Bilal Şahin'den büyük vefa

Doğduğu topraklara Bilal Şahin'den büyük vefa

Doğup büyüdüğü topraklara vefasını her fırsatta ödeyen Şahin’in önemli hayır işlerinden birisi olan Bilal Şahin Külliyesi, Yozgat’a kazandırılan yapıtlar arasında.
25012016bilalsahinEnerjisinin büyük bir kısmını Yozgat’a harcayan hayırsever işadamı Bilal Şahin’in Yozgat’a önemli hayır işlerinden birisi de kendi adını verdiği Bilal Şahin Külliyesi. Toplam bin 500 kişilik cami ve içerisinde müftülük binası, Kur’an kursları, lojmanlarla sosyal tesislerin bulunduğu Bilal Şahin Külliyesi, 2013’te Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımlarıyla hizmete açılmıştı. Bilal Şahin, ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ anlayışıyla Yozgat’a hizmet etmenin gayreti içinde olduğunu belirtti. Şahin, “Yozgat’a olan sevgimizi vefa borcumuzu ödemek için elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.
Hafızlar burada yetişiyor
Külliye içerisinde bulunan 100 öğrencilik Hafız Kur’an Kursu’nda öğrencilere hafızlık eğitimi de veriliyor. Külliye içerisinde; Hafız Kur’an Kursu’nun yanı sıra 1500 kişilik Bilal Şahin Camii, Diyanet Yayınları Satış Merkezi, okuma salonu ve kültür merkezi binası, Bilal Şahin Külliyesi Şadırvanı, Yozgat Müftülüğü Bilal Şahin Misafirhanesi ve lojmanlar, Yozgat Müftülüğü Naciye Afet Şahin Kur’an Kursu binası ve saat kulesi bulunmaktadır. Tüm bu hizmetleri Yozgat’a kazandıran hayırsever işadamı Bilal Şahin, Yozgat için hayır işlerinin devamının geleceğinin müjdesini verdi.
Bozdağ ve Görmez katıldı
Bilal Şahin Külliyesi 2013 yılında Yozgat’a kazandırılırken, külliyenin açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dualar eşliğinde yaptı.
Bozok Üniversitesi’ne modern ilahiyat fakültesi
Yozgat’a çok sayıda eser kazandırmasının yanında eğitim alanında da Bozok Üniversitesi’ne modern bir ilahiyat fakültesi inşa eden hayırsever işadamı Bilal Şahin, “Türkiye’ye örnek bir eser kazandırdık” dedi.
Yozgat merkez, Esenli ve Gedikhasanlı beldelerine çok sayıda eserler kazandıran Yozgat Bozok Üniversitesi kampusunde oldukça modern bir ilahiyat fakültesi binasını yaptırarak üniversiteye devreden hayırsever işadamı Bilal Şahin, “Yozgat İlahiyat Fakültesi’ni Türkiye’de örnek gösterilecek nitelikte yaptırdık. Türkiye’nin en modern ilahiyat fakültelerinden birisi Yozgat’ta” dedi.
Eğitime büyük katkıları oldu
Konuyla ilgili Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, “Geçmişten günümüze hayırsever işadamlarımızın eğitime büyük katkıları olagelmiştir. Kültürümüzde eğitim hizmetlerine katkı en önemli hayır işleri arasında kabul edilir. İlimizde de işadamı Bilal Şahin Bey birçok hayır işlerinin yanında üniversitemize katkılarda bulunmaktadır” diye konuştu.
Rektör Karacabey Şahin’e müteşekkir
Şahin’in yaptığı hayırlara değinen Karacabey, “Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi binasını ve Uygulama Camii’ni yaptırmıştır. Üniversitemizi her zaman destekleyen birkaç işadamımızdan biri olarak kendisine müteşekkiriz ve desteklerinin devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Dünyaevine gireceklere büyük destek
Yozgat’ta durumu olmayan gençleri masraftan kurtarmak isteyen Şahin, çiftlere ücretsiz düğün yapılabilecek bir salon tahsis etti.
Yozgatlı Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, gençlerin, daha rahat ortamda düğün yapmalarını sağlamak için ücretsiz kullanabilecekleri düğün salonu yaptırdı ve işletmesini belediyeye devretti. Bilal Şahin, “Kültür merkezi içerisinde bir tane düğün salonu yaptırdık. Buradaki şartım, düğün salonunun belediye tarafından ücretsiz işletilmesidir. Çünkü birçok gencimiz evlenirken düğün salonunun ücretini ödemekte zorlanıyor ve bir çocuğu da salon tutamıyor. Düğün yapan çiftlerimiz burasını ücretsiz kullanacak, rahat bir şekilde düğün ve nişanlarını yapabilecekler” açıklamalarıda bulundu.
Daima allah rızasını gözettik
Yaptığı çalışmalarda her zaman Allah rızasını gözettiğini dile getiren Şahin, “Yaptığımız bu binaların tamamını halkımızın hizmetine sunduk. Bu binalardan vatandaşlarımız istifade ederse, halkımız mutlu olursa, biz de mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.
Her şey Yozgat’ın kalkınması için
Yozgat’ta eğitim başta olmak üzere tüm sektörlere önemli yatırımlar yapan Şahin, hayır işleri yapma konusunda hız kesmiyor.
Yozgat ve İstanbul Kraft Torba Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Bilal Şahin, Yozgat’ın kalkınmasına katkıda bulunmak için kente birbirinden değerli eserler kazandırmaya devam ediyor. Yozgat ve kasabalarda yaptığı hayır işleri nedeniyle hemşerilerinin hayır duasını alan Şahin konuya ilişkin, “Yozgat’ımız maalesef istediğimiz gibi gelişemedi. Göç devam ediyor. Sıkıntılarımız, ihtiyaçlarımız da devam ediyor. Yozgat’ın gelişebilmesi ve sorunlarından kurtulabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Ben de bir Yozgat evladı ve Yozgat sevdalısı olarak üzerime düşeni yapmaya çalıştım. Servetimin bir kısmını kent için harcadım” diye konuştu.
Hizmet etmekten mutluyum
İmkanlarını Yozgat’a harcamayı sevdiğini belirten Şahin, “Hemşerilerime hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Yaptığım eserlerle Yozgat’ın kalkınmasına katkıda bulunduğuma inanıyorum. Yaptığım hizmetlerden dolayı dualarını esirgemeyen hemşerilerime teşekkür eder, eserlerimin Yozgat’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji