YouTube

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,60
  • BIST
    %-0,18
Domates çiftçinin yüzünü güldürdü

Domates çiftçinin yüzünü güldürdü

Bu yıl hububat ürünlerinde olduğu gibi bahçe bitkileri de çiftçinin yüzünü güldürüyor. 
06102011domatesYozgat`ın Lök Köyünde çiftçilik yapan Kemal Ertuğrul (68), bu yıl bahçesinde ilk defa açıkta sırık domates yetiştirdiğini belirterek, “Sırık domateste verim çok yüksek, bizim normal ektiğimiz domateslerin neredeyse 3 katı kadar ürün veriyor” dedi.
Sırık domatesi ilk defa yetiştirdikleri için çok az ektiklerini dile getiren Ertuğrul, “Bundan sonra bahçemizin tamamına sırık domates ekeceğim. Köydeki komşularımızda sırık domatesin verimini görünce, hepsi de gelecek yıl sırık domates ekmeyi düşünmeye başladı. Tarım İl Müdürlüğü de bu konuda çiftçiye yardımcı olursa, sırık domates daha fazla ekilir. Biz şuan ticari amaçla ekim yapmıyoruz, ticari amaçla ekim yapıldığında çiftçi domatesten daha fazla gelir elde edecektir” ifadelerini kullandı.
Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri Yozgat`ta açıkta sırık domates yetiştiriciliğinin çok yaygın olmadığını belirterek, “Yozgat`ın Yerköy, Şefaatli, Aydıncık, Kadışehri, Çekerek ilçeleri domates yetiştiriciliğine çok uygun ilçelerdir.
Birçok bölgede çiftçimiz dekar başına 10-15 ton domates ürünü alabiliyor. Yozgat`ta da 6 ile 10 ton arasında belki daha da fazla verim alınabilir, damlama sistem kullanıldığında da verim daha da yükselecektir. Bu sebeple uygun arazisi olan çiftçilerimize domates yetiştirmeleri önerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji