YouTube

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %-0,05
Down sendromlu Aynur’un gelin olma hayali gerçekleştirildi

Down sendromlu Aynur’un gelin olma hayali gerçekleştirildi

Yerköy ilçemizde bir aile, en büyük hayali evlenmek olan 36 yaşındaki down sendromlu kızlarına temsili düğün yaptı.
Babasını 7 yıl önce trafik kazasında kaybeden down sendromlu Aynur Koç’un, 10 yıldır istediği gelin olma hayali, annesi Ayhan Koç ve ağabeyi Harun Koç tarafından yapılan düğün ile gerçekleştirildi.
Haftalardır hazırlık yapan aile, önce düğün davetiyesi bastırıp dağıttı. Gelinlik giyen ve kuaföre giden Aynur’un ilçenin çeşitli yerinde gelinlikli fotoğrafı çekildi, kiralanan bir düğün salonunda ise temsili düğün yapıldı.
Yakınları ve ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği düğünde Aynur, oyun oynayıp halay çekerek gönlünce eğlendi.
Davetliler arasında bulunan Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu tarafından nikahı kıyılan ve evlilik cüzdanı verilen Aynur, kına yakma sırasında gözyaşlarını tutamadı.
Takı merasiminin ardından, 7 katlı düğün pastasını kesen Aynur, doyasıya eğlenerek gelin olma hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.
Aynur’un annesi Ayhan Koç, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, kızına düğün yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.
Kızının yaklaşık 10 yıldır gelin olmak ve düğün yapma hayali kurduğunu anlatan Koç, “Bizde bu hayali gerçekleştirdik. Bir düğünde ne yapılıyorsa Aynur’un düğününde de onu yaptık. Yöremizde böyle bir şey yapılmadığı için düğün yapmayı önce karar verememiştik, şimdi yaptık, çok mutlu oldu.” diye konuştu.
Ağabeyi Harun Koç’da Aynur’un gelin olmak istediğini ifade ederek, onu mutlu etmek için düğün yaptıklarını aktardı.
Ağabey Koç, düğün için kararsız olduklarını dile getirerek, “İnsanların tepkisine baktıktan sonra düğün yapmaya karar verdik. Aynur çok mutlu oldu.” ifadelerini kullandı.
Düğüne gelen davetlilerden Sevim Tamer, böyle bir mutluluğa katıldığı için çok mutlu olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Bunu herkes düşünemez. Türkiye’de birkaç kere yapıldığını televizyonda  izlemiştim. Yerköy gibi küçük yerde böyle bir şey yapılacağını hiç zannetmiyordum, çok güzel oldu, insanlara bir örnek oldu. Engelliler bunu hak ediyor. Engelliler, bizim için bir melek, meleklerin yanında bulunmak da bizim için bir şeref.”
Eda Esen de Aynur’un mutlu gününde yanında olmak istediğini ifade ederek, çok güzel bir atmosfer olduğunu, çok elendiklerini belirtti.
Nikah kıyan Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Aynur’a mutluluklar dileyerek, “Aynur kızımızın nikahını kıydık. Rabbim ona sağlık sıhhat versin. Bir ömür boyu mutlu olsun. Hepimizi duygulandırdı.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji