YouTube

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %1,00
  • BIST
    %1,77
Dr. Ali Alparslan Uyar, “Hareketsiz yaşam öldürüyor”

Dr. Ali Alparslan Uyar, “Hareketsiz yaşam öldürüyor”

Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, obeziteden korunmak için fiziksel aktivitenin yaşam tarzı olarak benimsenmesi gerektiğini belirterek, “Dünya Sağlık Örgütü’nün fiziksel aktivite raporuna göre her 3 yetişkinden biri spor yapmıyor.
20102014uyarBu da her yıl hareketsizlik nedeni ile dünyada ortalama 3,2 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor” dedi.
Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, sigara ve obezite ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Uyar, aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğunu, psikolojik ve maddi açıdan kişilerin ve toplumun sağlığını tehdit ettiğini kaydetti. Uyar, sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kaldığı için dünyada yaklaşık her yıl 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.
Sigaranın birçok zararı olduğuna da dikkat çeken Uyar, “Önlenebilir akciğer, ağız, yemek borusu, göğüs kanseri, anfizem, solunum problemleri, kulak enfeksiyonları, kalp hastalıkları, diş kaybı ve iyileşme zorluğu gibi bir çok sağlık sorununa tütün mamülleri kullanımı sebep olmakta, sigaranın verdiği zararları ortadan kaldırmanın tek yolu ise tütün mamullerini tamamen bırakmak yada pasif içiciliğe maruz kalmamaktır” şeklinde konuştu.
Obeziteden korunmak için fiziksek aktivitenin yaşam tarzı olarak benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Uyar, “Ülkemizde ve dünya genelinde önemli bir halk sorunu ise obezitedir. Obezite, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal veya aşırı yağ birikmesi’ olarak tanımlanmaktadır. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının ortalama yüzde 15-20’sini, kadınlarda ise yüzde 25-30’unu yağ doksu oluşturmaktadır. Erkeklerde bu oranın yüzde 25, kadınlarda ise yüzde 30’un üzerine çıkması durumunda obezite söz konusudur. Dünya Sağlık Örgütü’nün fiziksel aktivite raporuna göre her 3 yetişkinden biri spor yapmıyor.
Bu da her yıl hareketsizlik nedeni ile dünyada ortalama 3,2 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.
Obezitenin birçok hastalığa davetiye çıkardığına da dikkat çeken Uyar, “Obezite ile mücadele edilmez ise kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi ve benzeri hastalıklara zemin hazırlayarak görülme sıklığını arttırmaktadır. Yeterli, dengeli beslenmenin, düzenli fiziksel aktivitenin yaşam tarzı olarak benimsenmesi obezitenin önlenmesinde temel kriterdir” dedi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji