YouTube

  • DOLAR
    %0,37
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,66
Dr Çelik “Gizli tuza dikkat ediniz”

Dr Çelik “Gizli tuza dikkat ediniz”

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çelik, sadece sofra tuzunun kısıtlanmasının, tuz alımının kontrolünü sağlamadığını söyledi.
Aşırı tuz tüketiminin birçok sağlık sorununa neden olduğunu kaydeden Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çelik, “Tuzun aşırı şekilde tüketilmesi yüksek tansiyon, kalp krizi, inme ve diğer kalp ile ilgili hastalıklara yol açabilir. Sorunun görünmeyen ve dikkat edilmeyen tarafı tuzun aynı zamanda salata soslarında ve soda, işlenmiş tavuk ürünleri gibi gıdalarda da bulunmasıdır. Biz, hastalara beslenmede günlük bir çay kaşığı kadar tuz (6 gram) alımını öneriyoruz” dedi.
Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çelik, dondurulmuş gıda alırken veya uzun süre saklanmış gıdaları alırken içerisindeki tuz miktarları konusunda dikkatli olmamız gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“Ambalajlı tüketime sunulan gıdaların içeriği etiket bilgisinden okunmalı ve benzer gıdalarda tuz ve tuz yerine geçen maddelerin miktarları daha düşük olanlar tercih edilmelidir. Türk toplumu günde yaklaşık 19 gram tuz tüketiyor. Yani ortalamanın 3 katından daha fazla. Bu durum hastalık oranının 3 kat artması demek. Aşırı tuz tüketimi nedeniyle aile bireyleri içerisinde kalp damar ile diyabet hastaları ve çocuklar küçük yaşlarda riske maruz kalmaktadır.”
Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çelik, tüketilmesi konusunda dikkatli olunması gereken gıdaları şu şekilde sıraladı: ”İçerisinde gizli tuz olan ürünler soya sosu, hamburger, bisküvi, simit, salata sosları, patates kızartması, pizza, bütün fastfoodlar, sosis, pastırma, peynir, ekmek, çörek, poğaça, konserve fasulye, konserve dolma, konserveli besinler, işlenmiş kümes hayvanı eti, işlenmiş etlerin ve şarküteri ürünlerin tümü ile salam ve çedar peyniri şeklinde sıralanabilir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji