YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,54
  • BIST
    %-0,05
Dr Çelik ”Rahim ağzı kanserinde erken teşhis basit ve hayat kurtarıcıdır”

Dr Çelik ”Rahim ağzı kanserinde erken teşhis basit ve hayat kurtarıcıdır”

kanser hastaları
Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Yusuf Çelik rahim ağzı kanserine karşı düzenli aralıklarla test yaptırılması gerektiğini belirtti.
Rahim ağzı kanseri, gelişmekte olan ülkeler ve az gelişmiş ülkelerde en sık görülen jinekolojik kanser olduğunu belirten Dr. Çelik açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Dünyada yılda 500 yüz bin yeni rahim ağzı kanseri çıktığı ve tahminen bir bucuk milyon kadar da bu kanserle yaşayan olduğu tahmin edilmektedir. Genellikle 50 yaş civarında ortaya çıksa da son yıllarda genç kadınlarda görülme oranı artmıştır.Hastalık erken yaşta çok sayıda doğum yapmış, erken yaşta cinsel ilişkiye girmiş, sigara içen kişilerde daha sık görülmektedir. Ayrıca HPV (İnsan Papilloma Virüsü) enfeksiyonu rahim ağzı kanseri için çok önemli bir risk unsurudur. Rahim ağzı kanserli hastaların % 98’inde HPV enfeksiyonu saptanmıştır. Artık rahim ağzı kanserine yol açan HPV tiplerine karşı koruyan güvenli ve etkili bir aşımız da vardır. Aşının 9-45 yaş arası tüm kız çocuk ve kadınlara yapılması önerilmektedir. Aşı yapılsa da kadınlar düzenli smear testlerini yaptırmaya devam etmelidirler çünkü aşı tüm rahim ağzı kanseri vakalarını önlemez. Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi olarak gerek sağlıklı yaşam aracımızla gerek hastanemizde kurduğumuz standlarla Rahim Ağzı Kanseri ve diğer kanserler hakkında farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Saygıdeğer vatandaşlarımız unutmayalım ki erken teşhis hayat kurtarır.Bundan dolayı tarama yaptırmamış olan  erkek vatandaşlarımızı kolon kanseri taraması olan gaitada gizli kan baktırmaya , bayan vatandaşlarımızı da rahim ağzı kanseri taraması olan smear testi yaptırmaları  için bağlı oldukları aile hekimliklerine davet ediyorum.Tüm halkımıza sağlıklı ve huzurlu günler dilerim” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji