YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,68
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,50
Dr Çelik, “Uyuşturucu insanlık için büyük bir tehdit”

Dr Çelik, “Uyuşturucu insanlık için büyük bir tehdit”

16022017drcelik
Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yusuf Çelik ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ münasebeti ile bir yazılı açıklama yaptı.
Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğu belirten Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yusuf Çelik “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirme konusundaki kararlığını vurgulamak amacıyla, 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirlemiştir.
Madde bağımlılığı ile mücadelede en temel faktör eğitimdir. Madde bağımlılığının yol açtığı fiziksel, ruhsal ve toplumsal sorunlar hakkında bilgilenme mücadelenin ilk basamağıdır. Çocukların ve gençlerin bu konuda bilinçlendirilmeleri, bağımlılık yapıcı maddelerden onları bilinçli bir şekilde uzak tutmak için önemlidir. Madde kullanımı ve bağımlılığı, ortaya çıkardığı sonuçlar nedeniyle sadece kullanan kişiyi etkilemekle kalmayıp, başta yakın çevresi olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yansıyarak önemli bir sağlık sorunu haline gelmektedir.
İnternet kullanımının her geçen gün artan bir çağda yaşadığımız aşikâr. Dolayısıyla İnternet üzerinden uyuşturucuya erişim dikkate alınmalı ve engellenmelidir. Bu bağlamda internet kullanımının düzenlenmesi zorunluluktur. İnternet üzerinden maddelerin pazarlanması ve uyuşturucu kullananların ortak platform oluşturmaları engellenmelidir. Bilhassa gençleri bu felaketten korumak ve kurtarmak insani ve milli bir vazifedir. Bu bataklığa saplanan gençler, tehlikeyi bilmediklerinden basit bir hevesle ve kötü arkadaşların telkini ile beden ve dimağlarını, istikballerini uçuruma atmış olmaktadırlar.
İlimizde de sigara ve uyuşturucu konusunda KETEM birimi ve Sigara Bırakma Polikliniklerine müracaat edebilirler.
Ayrıca vatandaşlarımız, 171 Uyuşturucu Bilgilendirme ve Sigara Bırakma Hattı’nı arayarak gerekli yardım ve bilgiyi alabilirler” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji