YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Dr Çelik,”Mevsim Geçişlerinde Salgınlara Dikkat!”

Dr Çelik,”Mevsim Geçişlerinde Salgınlara Dikkat!”

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çelik, mevsim geçişlerinde salgınlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Dr. Yusuf Çelik, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bağışıklık sistemi, vücudun hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan karmaşık bir sistemdir ve vücudumuzu yabancı, zararlı maddelerden korur. Bu sistem, vücudumuza giren milyonlarca bakteri, mikrop, virüs, toksin ve parazitlere karşı korunmak için düzenlenmiştir. Mevsim geçişlerinde yaşanan havaların bir ısınıp bir soğuması, vücudun savunma sistemini zayıflattığı için nezle, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Ani hava değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkan bu hastalıklardan ise basit yöntemlerle kurtulmamız mümkündür.
Bu dönemde grip hastalığı baskın olmasına rağmen soğuk algınlığı dediğimiz nezle ve boğaz ağrısı gibi şikayetler de ön plana çıkabilir. Bu durum da üst solunum yolundan alt solunum yoluna geçip özellikle kronik akciğer hastaları için dikkat edilmesi gereken bir problem haline gelebilir. O yüzden enfeksiyonlardan korunmak için topluluk içinde eğer enfeksiyonumuz varsa maske takmak, sık sık ellerimizi yıkamak ve hapşırırken ağzımızı kapatmak önemlidir. Bu çok basit bir korunma yöntemi gibi görünmesine karşın etkili ve önemlidir. Çevremizdekileri ve kendimizi korumak adına ve salgının yayılmasını önlemek için gereklidir. Bu tür salgınlar genç veya hastalığı olmayanlarda bir kaç günde geçirilen bir enfeksiyon gibi görünebilir ancak özellikle ağır hastalarda, yaşlılarda, çocuklarda ve kronik akciğer hastalarında alt solunum yollarında bronşit, zatürre, hatta daha sonra solunum yetersizliğine kadar gidebilen ,yoğun bakıma yatış gerektirebilecek seviyeye kadar gelebilir.
Bu nedenle kişisel temizlik ve el hijyeni konusunda gerekli özen gösterilmeli, doktorun antibiyotik önermediği salgınlarda bol sıvı alımı , meyvelerden c vitamini takviyesi ve toplu bulunulan ortamlardan gerekmedikçe uzak durulması hastalığın yayılmaması için oldukça önemlidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji