YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %-1,36
Dr. Fatih Şahin, “Yerköy devlet hastanesinin çalışan  eski binası yıkılacak yerine ana bina yapılacak “

Dr. Fatih Şahin, “Yerköy devlet hastanesinin çalışan eski binası yıkılacak yerine ana bina yapılacak “

fatih-şahin-büyük-int
Kent merkezi, ilçe ve köylerinde planlanan “Devlet Hastaneleri”, “Halk Sağlığı”, “Aile Sağlığı” ve “Toplum Sağlığı” Merkezleri ile Yozgat büyük bir sağlık kompleksine dönüşecek. Eylül ayında hizmet vermesi planlanan 475 yataklı Şehir Hastanesi’nin kapalı alanı il genelindeki tüm sağlık merkezlerinin kapalı alanından fazla bir yüz ölçüme sahip.
Yozgat İl Sağlık Müdür Dr. Fatih Şahin, 2013 yılından bu tarafa görevde olduğunu belirterek, o günden bu güne il merkezi, ilçe ve köylerde ciddi sağlık yatırımlarının planlanarak hayata geçtiğini söyledi. Sağlıkta değişim ve dönüşüm programından Yozgat’ın fazlasıyla istifade  ettiğini söyleyen Şahin, Yozgat’ın sağlık karnesini çıkardı.
475 YATAKLI DEV BİR KOMPLEKS
Türkiye’nin temeli atılan ilk şehir hastanesi inşaatının Yozgat’ta tamamlanmak üzere olduğunu belirten Şahin;  “2013 yılının başında göreve başladım. Yozgat Devlet Hastanesi 475 yataklı, inşaatı neredeyse bitmek üzere ki, Ekim ayında inşaatı tamamlanacak” dedi.
49 ÜNİT  KAPASİTELİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
Şahin, Yozgat merkezde 40 ünit kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 6 Nisan’da ihalesini  yapılarak yer  tahsisinin gerçekleştiğini söyledi.
Rehabilitasyon ve Bakım  Merkezi’nin önünde bulunan alanda  4 katlı modern bir ağız ve diş sağlığı merkezinin planladığını belirten Şahin, merkezle ilgili şu bilgileri aktardı:
“Yozgat merkezde kapasitesi 40 ünit, yatırım programında 20 ünit görünüyor. İçerisinde ameliyathanesi de olacak bir ağız diş sağlığı merkezimizin 6 Nisan’da ihalesi yapıldı. Çok katlı bir bina olmayacak. Arka tarafta bulunan Rehabilitasyon binasını gölgelemeyecek. Dış cephesi cam kaplama olacak. İçerisinde şuanda mevcutta hali hazırda 30 ünitin bulunabileceği odası var.  Yani her diş ünit odasına bir koltuk koyacak şekilde planladık.  Bakanlığın projesi de şuanda bu şekilde. 20 tanesi aktif olarak hazır yapılacak, geriye kalan 10 tanesi de hazır olarak yapılacak ihtiyaç halinde bağlanacak. Onun haricinde ameliyathanesi de hazır olacak.”
HASAM PROJESİ BAŞLIYOR
Şahin, Yozgat’ta HASAM ismi verilen Halk Sağlığı Projesi’nin yatırım programına alındığını belirtti.
Projenin hastanenin yükünü alacak şekilde planladığını kaydeden Şahin, şunları söyledi:
“Yozgat’a ayrıca HASAM dediğimiz Halk Sağlığı Merkezi projemiz var. Bakanlığın yeni üzerine düştüğü ve aktif hale gelsin dediği merkezi bir aile sağlığı merkezi projemiz var. Hastaneleri dışarıda olan illerde hem hastanelerin yükünü azaltacak hem de 8-10 aile hekiminin bir arada olabileceği büyük bir aile sağlığı merkezi, eski adı ile büyük bir sağlık ocağı planlanıyor. İçerisinde 112 birimi, radyoloji birimi, diş doktoru, röntgen birimi olan bir sağlık merkezi olacak. Yeri ile ilgili bir iki alternatifimiz var, bu yıl yatırım programına alındı.”
1 NOLU SAĞLIK OCAĞI’NIN YERİNE BÜYÜK BİR KOMPLEKS
Dr. Fatih Şahin, 1 Nolu Sağlık Ocağı’nın bulunduğu arsaya büyük bir sağlık kompleksi planladığını kaydetti.
Şahin; “Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Halk Sağlığı İdari binasının bulunduğu büyük bir kompleks yapılacak. O da yatırım programında” dedi.
İLÇELERDE HASTANELER YENİLENDİ
Hastanesi yenilenmeyen ilçe hastanesi kalmadığını söyleyen Şahin, ilçelerdeki hastanelerin son durumu ile ilgili şu bilgileri verdi:
“50 yataklı Boğazlıyan Devlet Hastanesi bitti, faaliyete geçti. Akdağmadeni Devlet Hastanesi bitti orayı taşıdık, Sarıkaya Devlet Hastanesi bitti geçici kabul döneminde. Saraykent Devlet Hastanesi’nin geçici kabulü bu hafta yapılıyor, Çekerek Devlet Hastanesi devam ediyor yüzde 70 civarında, Sorgun Devlet Hastanesi 250 yataklı devam ediyor yüzde 60 civarında, Kadışehri ve Yenifakılı’nın devlet hastaneleri bitti şuan açılış aşamasında.
Şefaatli Devlet Hastanesi yüzde 15’ler civarında, Yerköy Devlet Hastanesi yapılacak. Yerköy  Devlet Hastanesi’nin yanında daha büyük bir ek bina yapılmıştı. Şimdi mevcut çalışan bina yıkılacak yerine ana bina yapılacak. Hastane binaları ile yer sıkıntısı oluyor ancak geçmişte yapılan binalarda tadilata gittiğinizde depreme dayanıklılık sorunu çıkıyor. Eski binalarda depreme dayanıklılık raporu almanız için binaya yapacağınız tadilat yeni binanın maliyeti kadar oluyor. Bakanlık da bu tür durumlarda binayı yeniden yapmayı tercih ediyor.
Yatırım programına bu sene Aydıncık İlçesi’ni de aldık. Bu sene hastane yapılmayan ilçemiz yok. Sadece Çayıralan var buranın hastanesi zaten yeni yapılmış durumda.  İlde neredeyse hastanesi yenilenmeyen ilçemiz kalmadı hepsi yapıldı.”
SAĞLIK EVLERİ YAPILIYOR
Aynıca  4 tane sağlık evinin ihalesi ile ilgili ödeneğin geldiğini hatırlatan Şahin, Kadışehri Kabalı Köyü’nün projeye dahil edildiğinin de müjdesini verdi.
Şahin; “Alicik, Yaylacık, Belekçehan, Kirsinkavağı Sağlık Evlerinin ödeneği geldi, ayrıca Kabalı Sağlık Evi Projesi eklendi. Bunun yanında Yerköy, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun, Çayıralan’da Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi yatırım programına alınmıştı” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji