YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %0,80
Dr. Murat Yıldırım, “Zararlı maddelerden uzak durun”

Dr. Murat Yıldırım, “Zararlı maddelerden uzak durun”

Yozgat Aile Hekimleri Derneği Başkanı (YAHED) ve Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, Ülkemizde yaşanan hızlı sosyal ve ekonomik değişimlere paralel olarak, sağlık sorunlarının boyutları da önemli ölçüde değiştiğini vurguladı.
11022015yildirim1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, “Bağımlılık yapıcı madde kullanmaya başlamada, ergenlik dönemi özellikle riskli bir dönemdir. Madde kullanımını etkileyen nedenler arasında merak, sorunlara çözüm aramak, sorunlardan kaçmak, eğlenmek, beğeni toplamak ve arkadaş baskısı gibi faktörler öne çıkmaktadır. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Bu dönemde; çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup, ilgilerini esirgememelidirler. Çocuğunuzun arkadaşlarını, onların ebeveynlerini tanımalı ve arkadaşlıklar kurulmalıdır. Maddeler ve olumsuz etkileri hakkında korkularınıza değil, gerçeğe dayalı bilgilerle konuşulmalı ve maddelerin sağlık, görünüş, spor ve diğer aktiviteler üzerinde nasıl etki yapacağı vurgulanmalıdır” dedi.
Sağlıklı bir yaşam için zararlı maddelerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Hekimi Dr. Murat Yıldırım, “Yeşilay’ın misyonunun iki aşaması vardır. Birincisi; bağımlılık öncesi koruyucu tedbirleri almak, ikincisi; bağımlılıkla birlikte gerekli mücadeleyi yapmaktır. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.
Bu sebeple sağlıklı bir yaşam sürdürmek istiyorsak, bağımlılık yapıcı zararlı maddelerden uzak durmalı ve bunları kullanmayı özendiren her türlü aktivitelerden kaçınmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji