YouTube

  • DOLAR
    %0,31
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,77
Düğünde silah atılmaması konusunda muhtarlar bilgilendirildi

Düğünde silah atılmaması konusunda muhtarlar bilgilendirildi

Yerköy Kaymakamlığı, can ve mal emniyetini tehdit eden, düğünlerde ve diğer kutlamalarda silah atılmaması konusunda mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme  toplantısı düzenledi.
03082015kaymakamlıkKaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Nevzat Şengök, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşma yapan kaymakam Şengök, düğünlerin cenaze evine dönüşmemesi için vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Bir kişinin silah atma zevki için düğün ve eğlenceye katılan vatandaşların huzursuz olmaması için  ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Şengök, “Yerköy ilçemizde yoğun düğün sezonu başlamıştır. Her hafta en azından 20-30 düğün yapıldığı herkes tarafından biliniyor. Bu düğün sezonunda bazı vatandaşlar düğünden gerek kuru sıkı tabanca ile gerekse de gerçek tabanca ile havaya bilinçli-bilinçsiz ateş etmektedir. Havaya ateş edilen bu silahlardan çıkan mermiler kimi zaman düğünde bulunan kişileri yaralamakta olduğu gibi kimiz zamanda bir kişinin hayatına mal oluyor. Bizler gerek emniyet müdürlüğü olsun gerekse jandarma ekipleri olsun bu durumun önüne geçmek için çalışma başlattık. Bu çalışmanın ilk başlangıcı muhtarlarımızı bilgilendirmek. Burada muhtarlarımıza yapmaları gereken şeyleri anlatırken, düğün sahiplerini ne gibi konularda bilgilendirme yapacakları onları anlatıyoruz.”
Düğünlere polis ve jandarma ekipleri de görevlendirmeyi düşündüklerini söyleyen Şengök, “Gerek izin dilekçesi alınmaya gelindiğinde, gerekse de mahalle muhtarları tarafından uyarılan vatandaşlar halen düğünde silah atmaya devam edilirse, düğünlerde bir polis memuru düğün boyunca görevli olacaktır. Bunun dışında düğünde silah atıldığı tespit edilen kişi yada kişilere cezai işlem uygulanacaktır” dedi.
Toplantı sonrasında İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, ilçe emniyet müdürlüğünde ilçede bulunan düğün salonu sahiplerine, silah atılmaması konusunda düğün sahiplerini uyarmaları, uyarılara rağmen silah atılmasına izin verildiği takdirde, cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Gerçekten çok etkili olmuş, Düğün değil sanki cephanelik deposu gibi 24 saat silah sıkıyolar ama ne hikmetse yerköyde bir polis duymuyo bunu. illa birileri kaza kurşununa mı gitmeli yasaklanması için…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji