YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %0,64
Eğitim Bir-Sen üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldi

Eğitim Bir-Sen üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Yerköy temsilciliği “Tanışma ve İstişare” adı altında akşam yemek verdi
08122012yemekEğitim Bir-Sen Yerköy Temsilciği tarafından organize edilen akşam yemeği, üyelerin katılımı ile Öğretmen Evin’de verildi.
Düzenlenen yemeğe, Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Abdullah Neşeli, Yerköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve Eğitim-Bir Sen üyeleri katıldı. Eğitim-Bir Sen- Yerköy İlçe Temsilcisi Aydın Bora, geleneksel tanışma yemeğine katılan herkese teşekkür etti.
Toplulukta birlik ve beraberlikte rahmet olduğunu belirten Bora, hadisi sorumluluğu gereğince birbirimize güç katmak ve güç vermek için bir araya geldiklerini söyledi.
Bora, “ Eğitim Bir- Sen 1992 de çıkmış olduğu bu kutsal yolculukta sabır kuşanmış, asla yılmamış, pes etmemiş bugün hamd olsun genel yetkili sendika olarak gündem belirleyen, kamuoyu oluşturan en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olmuştur.Örgütlü olmak, güçlü olmaktır.Atalarımızın da dediği gibi birlikten kuvvet doğar. İnsan hakkı, millet iradesi, katılımcı demokrasi, özgür birey vb kavramları ülkemizde evrensel anlamda algılamak ve anlamlandırmak için verdiğimiz mücadelede bize bu desteği verdiğiniz için hepinize sonsuz teşekkür ederiz. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasiyi arzuladığımız ülkemizde yapacağımız çok şeyler olduğu için; bu desteğin artarak sürmesini de arzulamaktayız.
Eğitim bir- Sen söylemin eyleme dönüşmesi gerektiği zamanlarda inisiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedi. Demokrasiyi zaafa uğratma girişimlerinin belirginleştiği, millet iradesine ipotek konulmaya çalışıldığı süreçlerde binlerce insanın katılımıyla “Ortak Akıl Mitingleri” ile toplum vicdanının aktörlüğünü hissettirdi.Nerde mazlum Müslümanların çığlıkları varsa orada Eğitim Bir Sen vardı ve onlara hem maddi, hem de manavi destek oldu Her zaman kamu çalışanlarının en güçlü sesi oldu.Sorun üreten olmadık, çözüm üreterek güçlendik.Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi,kesintisiz eğitimin son bulması,okullarımıza Kur’an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin konulması, darbe ürünü olan ve vesayetin dayatması milli güvenlik derslerinin kaldırılması gibi değişikliklerde belirleyici olduk.
Demokrasi, sivil bir anayasa, toplu sözleşme yasası, kesintisiz eğitim, karma eğitim mecburiyeti, eğitimde vesayetin tartışmaya açılması,ücret adaletsizliği,öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyeti gibi konularda sesimizi yükselterek, yetkilileri çözüme zorladık.Kamu işveren heyeti ile ilk defa yaptığımız toplu sözleşmede almayı taahüt ettiğimiz fakat kamu işveren heyetinin tabiri caizse kaçak güreşerek son dakika manevrasıyla bizlere çok görülen bu hakkımızdan asla vazgeçmediğizi ve bunu almak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kere daha tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Türkiye büyümüşse, ekonomik göstergelerimiz artmışsa bizler de eğitim çalışanları olarak payımıza düşeni almak istiyoruz.
Konuşmama son verirken Yerköy Eğitim Bir- Sen olarak düzenlediğimiz bu programa teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize sonsuz şükranlarımızı sunar, hayatınızda sağlık ve esenlikler dileriz.”dedi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji