YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %3,10
Eğitim Bir – Sen’den kaynaşma yemeği

Eğitim Bir – Sen’den kaynaşma yemeği

Eğitim Bir – Sen Yerköy İlçe Temsilciliği, Yerköy belediye düğün salonunda eğiticiler arası tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi.
28032014boraYemeğe, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, AK Parti Yerköy ilçe Başkanı Ahmet Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Eğitim Bir-Sen temsilcileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Düğün salonunda gerçekleşen yemek sonrası konuşma yapan Eğitim Bir – Sen Yerköy İlçe Temsilcisi Aydın Bora, Eğitim Bir – Sen Yerköy İlçe Temsilciliği olarak birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma amacıyla böyle bir akşam yemeği tertip ettiklerini ifade etti.
Bora konuşmasına şu şekilde devam etti: “Eğitim Bir – Sen Yerköy İlçe Temsilciliği olarak  birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma amacıyla tertip ettiğimiz akşam yemeğine hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz.
Şairin dediği gibi: Yağmurdan sonra büyürmüş başak/ Meyveler sabırla olgunlaşırmış duygu ve düşüncesinden hareketle; sendikamız  1992 de çıkmış olduğu bu kutsal yolculukta sabır kuşanmış, asla yılmamış, pes etmemiş bugün hamd olsun genel yetkili sendika olarak gündem belirleyen, kamuoyu oluşturan en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olmuştur. Örgütlü olmak, güçlü olmaktır.Atalarımızın da dediği gibi birlikten kuvvet doğar. İnsan hakkı, millet iradesi, katılımcı demokrasi, özgür birey gibi kavramları ülkemizde evrensel anlamda algılamak ve anlamlandırmak için verdiğimiz mücadelede bize bu desteği verdiğiniz için hepinize sonsuz teşekkür ederiz. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasiyi arzuladığımız ülkemizde yapacağımız çok şeyler olduğu için; bu desteğin artarak sürmesini de arzulamaktayız.
Bize göre sendikacılık, siyasetin önündeki engelleri kaldırarak, siyaset için ufuk geliştirme sanatının adıdır.Bu doğrultuda Eğitim Bir- Sen söylemin eyleme dönüşmesi gerektiği zamanlarda inisiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedi. Demokrasiyi zaafa uğratma girişimlerinin belirginleştiği, millet iradesine ipotek konulmaya çalışıldığı süreçlerde binlerce insanın katılımıyla “Ortak Akıl Mitingleri” ile toplum vicdanının aktörlüğünü hissettirdi ve yapılmak istenen Toplum Mühendisliğine güçlü ve etkili bir sesle dur dedi. Nerde mazlum Müslümanların çığlıkları varsa orada Memur Sen ve onun eğitim hizmet kolu olan Eğitim Bir Sen vardı ve onlara hem maddi, hem de manevi destek oldu. Myanmarda, Doğu Türkistanda, Mısırda, Suriyede kısaca zulmün olduğu her yerde mazlumların yanında yer alan Türkye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan sendikamız vardı.
Kamuda başörtüsüne özgürlüğün sağlanması konusunda topladığımız 12 milyon 300 bin imza ile bu sorunun çözülmesinde başrolü oynadık.Bugün kamuda başörtüsü özgürlüğü bayramı yapıyorsak bunun mimarı hamd olsun sendikamızdır. Her zaman kamu çalışanlarının en güçlü sesi olduk.Sorun üreten olmadık, çözüm üreterek güçlendik.Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi,kesintisiz eğitimin son bulması, okullarımıza Kur’an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin konulması, darbe ürünü olan ve vesayetin dayatması milli güvenlik derslerinin kaldırılması gibi değişikliklerde belirleyici olduk. Bu doğrultuda en son yaptığımız toplu sözleşmede öğretmenlerin ek ödeme mağduriyetini de giderdik.
Sayın Bakanım ve değerli katılımcılar; sendika olarak her türlü vesayete her zaman karşı durduk.Bu doğrultuda 17 Aralık, küresel operasyonun ve siyonistlerin projesi olduğunu, bunun bir benzerini de Gezi Parkı olayında sahnelemeye çalıştıklarına hepimiz şahit olduk.Türkiye’yi değersizleştirmek isteyenlere ve vatanımıza ihanet edenlere karşı da kayıtsız kalamayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu millete tuzak kuranların her zaman karşısında duracağız.Bizim safımız bellidir.Safımız milletin ve ümmetin yanıdır. Son üç aydır yaşananlara baktığımızda üstlerdeki birilerine artık bir şeyler söylemenin de tam zamanıdır. Hükümeti sevmeyebilirsin, muhalefet edebilirsin,  ama bu davaya kendi kesiminin çıkarı için zarar veremezsiniz.” “Filistinli özgürlük savaşçılarına terörist diyebilen, Kabataş hadisesinde ve diğer bütün olaylarda bu davanın karşısında yer alanlarla aynı safta durmayı kim nasıl izah edebilir”  “Bugün bu saatte Suriye’de açlıktan ve soğuktan ölen onlarca çocuk varken, bu ülkede haram paraya el uzatan varsa, kursağında kalsın! Lakin kasıtlı olarak küresel emperyalistlerle-siyonistlerle iş birliği içinde bu millete operasyon yapanların da elleri kırılsın. Bu milleti bir kez daha İsrail’in kucağına oturtmak isteyenlerin de niyetleri kursaklarında kalsın. Ne demek İsrail’i eleştirmemek. Davası İslam olan bunu asla dillendiremez. İslam ümmetine 200 yıldır kan kusturan İsrail’e laf söylemeyen, eleştirmeyen her Müslüman sorgulanmalıdır”
Konuşmama son verirken değerli üyelerimiz;  siz bize destek olup güç verdikçe sesimiz daha çok çıkacak ve mücadelemizi daha güçlü devam ettirebileceğiz. Şimdiye kadar vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyor ve bu desteğin devam etmesini umuyor ve bekliyoruz. Yerköy Eğitim Bir- Sen ilçe temsilciliği olarak düzenlediğimiz bu programa teşrif ederek bizleri onurlandıran  Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ Beyefendiye, bizleri burada ağırlayan Belediye başkanımız sayın Mehmet Ağaoğlu’na değerli protokol üyelerine ve siz kıymetli üyelerimize,  bütün katılımcılara ve programın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma  sonsuz şükranlarımızı sunar, hayatınızda sağlık ve esenlikler dileriz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji