YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,46
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %0,51
Eğitim Bir-Sen’den Üyelerine Akşam Yemeği

Eğitim Bir-Sen’den Üyelerine Akşam Yemeği

Eğitim Bir-Sen Yerköy temsilciliği, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebeti ile birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.
26112013senYozgat Turizm Otelcilikte düzenlenen yemeğe, Eğitim Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Abdullah Neşeli, Yerköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve Eğitim Bir-Sen üyeleri katıldı.
Eğitim Bir-Sen Yerköy İlçe Temsilcisi Aydın Bora, yemek sonrası konuşma yapan geleneksel tanışma yemeğine katılan herkese teşekkür etti.
Toplulukta birlik ve beraberlikte rahmet olduğunu belirten Bora, hadisi sorumluluğu gereğince birbirimize güç katmak ve güç vermek için bir araya geldiklerini söyledi.
Eğitim Bir-Sen’in 1992 yılından bu yana hak ve özgürlükler konusunda mücadele verdiğini söyleyen Bora, şu şekilde konuştu;
“Eğitim-Bir-Sen sadece bir sendika değildir “1992 yılından bu yana hak ve özgürlükler konusunda mücadele verdik. Bunun yanında vicdan odaklı sosyal sendikacılığın en iyi örneklerini ortaya koyduk. Yeni yıla kamuda başörtüsüne özgürlük kampanyası ile girdik.Bu proje kapsamında 12 milyon imza toplayarak kamuda başörtüsüne özgürlük için toplumsal mutabakatın olduğunu tescilledik. Mükemmel bir projeydi. Sahibi de, öncüsü de Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’dir. Doğuştan gelen haklarda, inanç hürriyeti gibi konularda şunu yaparsak şunlar ne der, falancılar ne der kaygısı güdeceksek Eğitim-Bir-Sen’in de, Memur-Sen’in de olmasına gerek yoktur. Bize göre sendikacılık, siyasetin önündeki engelleri kaldırarak, siyaset için ufuk geliştirme sanatının adıdır.
Değerli Üyelerimiz, sendikacılığın örgütlenme, toplu pazarlık ve değerler gibi üç ana maddesi vardır. “Toplu pazarlık ve örgütlenmede elbette ücret sendikacılığının hakkını vermek zorundayız. İnsan onuruna yakışır mücadele etmek asli görevlerimiz arasındadır. Eğitim-Bir-Sen için, Memur-Sen için ücret asla amaç olamaz; sadece araçtır. Tıpkı sendikamızın medeniyet davamıza hizmet etmek için bir araç olduğu gibi. İlk toplu sözleşmeyi, imza atmadan tamamlamıştık. Bunun getirdiği sorunları bir yıl boyunca yaşadık. Hamd olsun bu toplu sözleşmede kamu işçilerinin bile 3+3 aldığı bir tabloda bizler çok kazançlı çıktık. Öğretmenlere 2014 yılı için net 273TL zam aldık.Bunun123Tl si her ay maaşlarına yansıyacak, 150Tl si ise 75+ 75 olmak üzere altı aylık aralıklarla iki dilim halinde verilecek Bütün memurlara da taban aylığa aldığımız zam ile sadece çalıştıkları yıllarda değil, emekli oldukları zaman da yüksek oranda zam almalarını sağladık.Ayrıca kamuda çalışan 4/C li personelin de  mağduriyetini giderdik.Bunların yanı sıra daha birçok kazanımlar elde ettik.
Değerli üyelerimiz, okullara gittiğimizde, alanlara çıktığımızda bize ısrarla niçin yüzdelik zam değil de, taban aylığa zam konusunda ısrar ettiğimizi soruyorlar.Çünkü sadece kendimizi ve bugünümüzü değil, herkesi ve yarınımızı düşündüğümüz için böyle bir yaklaşım içerisinde olduk.Taban aylığına aldığımız 175TL zam ile  emekli olacak kamu görevlilerine  emekli olduklarında 5,250TL olarak  ve onların aylığına da 146 TL net zam olarak yansıyacak.
Değerler sendikacılığı adına ise ‘Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş’ mitingiyle Türkiye’den en yüksek sesi çıkarttık. Suriye için 130 bin TL ile ilk mali yardımı başlatan kurum olarak Filipinler’deki mazlum ve mağdurlar için Hak-İş ile birlikte 100 bin TL ile yardım kampanyasını da başlattık. Filipinler’de halkın yüzde 92’si gayrimüslim, hiç önemli değil; mazlumun, mağdurun ırkına, cinsiyetine, dinine bakılmaz” Tıpkı İstiklal şairimiz Mehmet Akif gibi düşünüyoruz. Ne diyordu Akif: Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
İşte Memur Sen ve Eğitim Bir Sen nerde bir zulüm varsa onun karşısında ve mazlumun yanında durmaya devam edecektir. Çünkü sendikacılık bizim için bir amaç değil, bir araçtır.Siz bize destek olup güç verdikçe sesimiz daha çok çıkacak ve mücadelemizi daha güçlü devam ettirebileceğiz.Şimdiye kadar vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyor ve bu desteğin devam etmesini umuyor ve bekliyoruz.Bu yemeğin tertip edilmesinde emeği geçen ilçe yönetim kurulu üyelerine ve davetimizi kırmayıp buraya teşrif ettiğini için sizlere çok teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.
Bu duygu ve düşünce ile temsilciliğimiz tarafından organize edilen yemeğe katılan tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
ak?am e?itim yeme?i

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. ben neden cagrılmadım hizmetli olduğum içinmi yazık bence insani değerler ölümüş sendikalar bile kişilere göre hizmet eder olmuş bu nedenle istifa ettim sendika üyeliğinden umarım üyesi olan ve davet edilmeyen hizmetli arkadaşlarımda aynı tepkiyi gösteriri

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji