YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %3,10
Eğitim gönüllüsü öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Eğitim gönüllüsü öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Ürdün’deki Türk kolejinde öğretmenlik yaparken, geçirdiği rahatsızlık sonucu bir süredir Ankara’da tedavi gören Adem Köse (41), hastanede hayatını kaybetti. Adem Köse, dua ve gözyaşlarıyla memleketi Yerköy İlçemize bağlı Derebağı Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı. 
22092011ogretmenÖğretmen olan dedesi Osman Köse’yi örnek alarak kendini öğretmenliğe adayan Adem Köse, 18 yıldır Filipinler, Türkmenistan, Pakistan, Afganistan, Ukrayna ve en son Ürdünde görev yaptı. Babasını, yaklaşık 15 yıl önce kaybeden Köse, en son görev yeri olan Ürdün’de rahatsızlığının artması üzerine tedavi için Türkiye’ye döndü.
Bir süredir Ankara Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören eğitim gönüllüsü öğretmen, yoğun tedavi sürecine rağmen hayata veda etti. Köse, ailesini, yakınlarını ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Dünyanın dört bir tarafında bulunan Türk kolejlerinden gelen vatandaşlar, Köse’nin baba ocağı Derebağ Köyü’ne akın etti.
Derebağı Köyü’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası köy sakinlerinden helallik alındı. Burada kısa bir konuşma yapan İlahiyatçı Yazar Mahir Şahin, cenazeye katılanların duygulanmasına neden oldu. Allah yolunda hizmet etmenin her Kula nasip olmayacağını belirten Şahin, “Adem Köse kardeşimiz yurt dışında iman ve Kur’an hizmeti için Allah (CC)’ın adını Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in adını tüm dünyaya duyurmak için 18 yıl boyunca, 8 ülke gezerek en güzel şekilde hizmet etti. Allah yolunda hizmet etmek herkese nasip olmaz. Hizmet ederken hicret etmek de herkese nasip olmaz. Fakat bu kardeşimiz bu kadar kısa sürede 8 memleket gezerek örnek bir hayat bıraktı. Bu kardeşimizden Allah razı olsun. Rabbim, onların şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın. ” dedi.
Cenaze namazının ardından, genç öğretmenin cenazesi arkadaşlarının omuzunda helallik alınması için tekbirler eşliğinde baba ocağına getirildi. Burada eşi, annesi ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan köy mezarlığına sevenlerinin omzunda tekbirler eşliğinde götürülen genç öğretmenin naaşı toprağa verildi.
Evli olan Köse’nin iki kız, iki de erkek olmak üzere 4 çocuğu olduğu öğrenildi. Cenaze namazına; Köse’nin yakınlarının yanı sıra İlahiyatçı Yazar Mahir Şahin, Yozgat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, iş adamı Mustafa Koç, bazı daire müdürleri, yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce vatandaş katıldı.
Haber: Yerköy Gazetesi
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji