YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,21
  • ALTIN
    %1,18
  • BIST
    %0,27
Emniyet Müdürü Tepe, Velileri Uyardı

Emniyet Müdürü Tepe, Velileri Uyardı

Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, anne ve babaların çocuklarının arkadaş çevresi konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
10122013tepeHer anne ve babanın ortak amacının çocuklarını fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı yetiştirmek olduğunu söyleyen Tepe, ebe beyinlerin çocuklarının arkadaş çevresi konusunda hassas davranmaları gerektiğini söyledi.
Ailelerin çocuklarını kötü alışkanlıklarından uzat tutmak için her daim takip etmeleri gerektiğini söyleyen Tepe şu şekilde konuştu;
“Hepimizin ortak amacı çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı yetişmesidir. Bunda anne-babaların tutumlarının etkisinin büyük olduğu gerçeği inkar edilemez. Anne-babaların çocuklarına yönelik tutumlarının sağlıklı olması, büyük ölçüde onların kendi içlerinde barışık, dengeli, huzurlu ve birbirlerine karşı sevgi ve saygılı olmalarına bağlıdır.”
Ailelere çocuklarının, arkadaşları ve aileleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini ifade eden Tepe, “Çocuğunuzun iyi seçilmiş bir arkadaş çevresi olmasına özen gösterin. Arkadaşları ve ailelerinin adresleri ve ev telefonlarını mutlaka öğrenin. Okul gidiş – dönüş saatlerini takip edin ve kullandığı yol güzergahını bilin. Çocuklarınıza, internet üzerinde kendileri ve aile bireyleri hakkında kimlik numarası veya kredi kartı gibi bilgileri paylaşmamalarını öğütleyin.
Çocuklarınıza değer verin, başarılı oldukları işlerde ödüllendirin. Ortak problemlerini birlikte çözün ve çocuklarınızı dinleyin, önemli olan kardeşine veya arkadaşlarına kıyasla ne kadar başarılı olduğu değil, kendi yapabileceklerine kıyasla, ne kadar başarılı olduğudur” dedi.
Tepe, çocukların anne ve babaya her konuda güvenmeleri ve her türlü sorunlarını aile ile konuşabilecek durumda olması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji