YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Ferhat Yılmaz, ”Hırs asli görevleri aksatır”

Ferhat Yılmaz, ”Hırs asli görevleri aksatır”

Yerköy MHP Belediye Başkan Adayı Ferhat Yılmaz, “Bir insanın halkına ve memleketine hizmet etmesi elbette sadece siyaset yolu ile olamaz, herkes gücü nazarında ve kendi bilgi alanıyla ilgili olarak hizmet etmeye ve başarılı işler yapmaya gayret etmelidir” dedi.
09122013mhpHizmetin illaki sadece elle tutulur, gözle görülür işler olmak zorunda olmadığını söyleyen MHP Yerköy Belediye Başkan Adayı Ferhat Yılmaz, kiminin maddi olarak, kimimiz manevi olarak memlekete ve yaşadığı topluma faydalı olabileceğini ifade etti.
Ferhat Yılmaz, işin elle tutulur gözle görülür hizmetler noktasına gelindiğinde ve yaşanılan şehrin geleceğine ve o şehir de yaşayan insanlara, fayda sağlayabilecek, geleceğe ışık tutabilecek hizmetler noktasında, Yerel Yönetimler ve Belediye Başkanlığı önemli bir yer arz etmekte olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu;
Yılmaz,  “Bir belediye başkanı, göreve geldiğinde makamı değil, hizmeti amaç edinmeli, makamını da amaçlarını gerçekleştirmek adına aracı olarak kullanmasını bilmelidir. Yani Belediye Başkanlık makamı hizmetlerin aracı olmalıdır.
Eğer ki bir Başkan, amacı olan hizmetleri yerine getirmek için araç olarak kullanılması gereken makamı, araç olarak değil de amaç olarak kullanırsa, işte asıl sıkıntı bu nokta da ortaya çıkar o zaman şöyle bir durum oluşur, asıl amacı hizmet olan belediye makamını, o makamda oturan Başkan, oturmuş olduğu makamını korumak adına bir sonraki seçimleri kazanma hırsı ile hareket eder ve asıl amacını, yani yapması gereken asli görevlerini aksatır.”
Belediye başkanlığın bir hizmet yarışı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Belediye Başkanlığı bir hizmet bayrağıdır. Bu gün bir başkası, yarın da bir başkası bu bayrağı eline alacaktır. Önemli olan o bayrağı kirletmeden, lekelemeden ve yere düşürmeden taşıyabilmektir. Bu hizmet bayrağının, insanın üzerine yüklediği sorumlulukları da hakkı ile yerine getirebilmektir. İşte bu anlayış ile çıkmış olduğumuz bu yolda her zaman söylediğim ve söylemeye devam edeceğim, şu sözleri söylemek istiyorum. “ Rabbim bizleri Hayırlısı ile o makama gelmeyi, hayırlı işler yapmayı ve gelecek nesillerde de hayır duaları ile anılabilmeyi nasip etsin.” İşte asıl önemli olanda budur.
Eğer ki bizler o makam da hakkı ile duramayacaksak, memleketimize ve insanımıza gerektiği gibi önderlik edemeyeceksek, bizlere emanet edilen bu makama ve emanet eden insanlara ihanet edeceksek, Rabbim bizlere o makamı nasip etmesin” dedi.
Projeler noktasına ilçe başkanlığı ile güzel bir uyum içerisin de konusun da uzman olanlarla  hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını söyleyen Yılmaz, “Gerek proje aşamalarını, gerek hayata geçirildiğinde maddi ve manevi olarak ilçemize ve vatandaşlarımıza ne gibi faydaları olacağını, gerekse bu projelerin maddi kaynaklarını yani, sadece İller Bankasına borçlanmak yolu ile değil de, belediye üzerine binecek olan borç yükünü hafifletmek amacı ile Avrupa Birliği fonları, Destekleme Programları gibi kaynakları da incelemekteyiz. Ayrıca daha önce den değişik il ve ilçelerde gerçekleştirilen proje örneklerinin içerisinden, İlçemizin sorunlarını çözebilecek projeleri de, masaya yatırarak çalışmaktayız.
Amacımız halkımıza seçimi kazanmaya yönelik içi boş, seçim vaatleri vermek yerine, ilçemizin sorunlarını gerçek mana da çözebilecek projeleri analiz ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde ” Değişime Hazır Olun” sloganı ile başlatmış olduğumuz seçim çalışmalarımızın projelerini bir bir açıklayacak halkımızın onayına sunacağız.
Yine de projelerimiz ve yönetim anlayışımız ile ilgili olarak hedeflediğimizin, genel oluşum şeklini sizlere izah etmeye çalışayım;
“Değişime Hazır Olun.” Sloganı ile ilçemize hizmet noktasında yeni bir anlayış kazandırmak amacıyla, başlatmış olduğumuz seçim çalışmaları kapsamında, yapılan AR-GE çalışmaları ile elde edilen sonuçlar doğrultusunda, Üretken Belediyecilik anlayışı gereği, İnsan odaklı, kalıcı ve doğru projeler üreterek, ilçemizi, kısa, orta ve uzun vade de, olmak üzere 3 ayrı dönem de daha çağdaş ve modern bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz.
Bu amaçla, projelerimizi Sosyal, Çevreci ve Kalkınmacı Belediyecilik olmak üzere 3 ana başlık altında bir araya getirmekte, toplumsal çıkarları gözeterek, plan ve projelerimizi de, konusunda uzman olan ekiplerle birlikte hazırlamaktayız.
Misyonumuz, ilçemizi daha çağdaş ve modern bir şehir haline getirirken, ilçemiz de yaşayan halkımızın da, toplumsal yapısına uygun olarak dizayn edilmiş bir şehri oluşturmak ve halkımızı da hak ettikleri, gelişen bir Yerköy’ de huzur ve mutluluk içerisinde yaşamalarını sağlamaktır.
Yönetim anlayışımız ise her zaman, şeffaf ve güvenilir bir yönetimle, halkına saygılı, hoşgörülü, yardım elini uzatan, her zaman halkının yanında, 7 gün 24 saat halkının emrinde olan bir belediyecilik anlayışı ortaya koymaktır.
Yapılacak olan projelerimiz de halkın menfaatleri ve çıkarları gözetilerek, bizlere emanet edilen belediye kaynaklarının bir kuruşuna dahi halel getirmeden, kul hakkı yemeden herkese eşit davranarak dürüst bir şekil de hizmet edebilmektir” dedi.
Yılmaz, örnek projeleri uygulamaya koyan ve başarılı bir şekilde hayata geçiren MHP’li belediyelerin, İller Bankasından yüksek Faizler ile alınacak Krediler yerine, belediye bütçesini borçlandırmadan projelerini hazırlamış, Avrupa Birliği Fonları başta olmak üzere Destekleme programlarına sunmuş ve bu projelerin yüzde 100’üne yakın oranda destek alarak hibe krediler vasıtası ile projelerini gerçekleştirdiğini söyledi.
Yılmaz, “Bu örnekleri ele alarak hazırlanan projeler için bizler de kısmet olursa, bu şekilde hazırlanarak kaynaklarımızı ve projelerimizi halkımıza açıklayacağız.
Bu projeleri genel olarak söyleyecek olursak 3 Başlık altın da topladığımız ve proje başlıkları ile uyumlu olan Sosyal, Çevreci ve Kalkınmacı Belediyecilik projeleri olarak sıralayabiliriz.
Örneğin, Kalkınmacı Belediyecilikle ilgili olarak İlçemizde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projelerimiz var, ve bu projelerin hayata geçirilmesi durumun da gerçekten ilçe ekonomisine katkı sağlayacağı hepimizin ortak düşüncesidir, bu projelerle ilgili olarak şuan için şunları söyleyebilirim, kendi kaynakları ile ilçe ekonomisini kalkındırmaya yönelik olacak olan bu projelerdeki, uygulamayı düşündüğümüz tarz ise, elde edilen gelirin tamamını ilçe ekonomisine yansıtacak şekilde dizayn etmekteyiz.
Bu konuya da açacak olursak, girişimcilik noktasında, girişim yapacak olanlar için, önceliğimiz, yerli girişimcilerimiz olacaktır. Ve yine istihdama yönelik olarak ta, iş ihtiyacı olan ilçemiz halkı istihdam edilecektir.
Böylelikle hem girişimcinin Yerköy’ lü hem de çalışanın Yerköy’ lü olduğunu düşündüğümüz de, ekonomik gelirin tama mı yine ilçemize ve ilçe halkımıza kalmış olacaktır.
Ayrıca bu ekonomik projelerimizin, ilçemiz de oluşturacağı diğer bir etkiyse, yıllardır kangren haline dönmüş, ve bir türlü önlenememiş olan nüfus kaybıdır yani göç olayıdır, bu gün maalesef üzülerek söylüyorum, ilçemiz nüfusu kadar da bir nüfusun işsizlik nedeni ile Ankara ve İstanbul gibi iş imkanı olan Büyükşehirlere göç etmek zorunda kaldığı bir gerçek bulunmaktadır. Bu gerçek içimizi acıtmakta ve ne yazık ki ilçemizin küçülmesine neden olmaktadır.
Bu nüfus kaybının en büyük sebebi ise belirttiğim gibi iş imkanlarının yani istihdamın olamayışıdır, işte bu projeleri gerçekleştirdiğimiz de, bu sorunun da önüne geçmiş olacağız.
Sosyal yaşam alanları ve Çevre düzeni ile alakalı olarak hazırladığımız projelerimiz deki önceliğimiz ise, toplumumuzun örf ve adetlerine uygun olarak düzenlenmiş sosyal yaşam alanları oluşturmak, kültürümüz ve doğal yapımıza uygun olarak hazırlanmış çevre düzenleme ve dönüşüm programlarını uygulamaya koyarak, İlçemizi daha çağdaş ve modern bir şehir haline getirip, halkımızı hak ettiği bir Yerköy’de yaşatmayı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir Yerköy’ü teslim etmeyi hedeflemekteyiz.
3 başlık altında topladığımız bütün projelerimizi, Belediye bünyesinde oluşturulacak olan birimler ile doğru ve kalıcı bir şekil de, göz boyamaya değil, İlçemizin gerçek mana da sorunlarını çözecek ve gelişimine etki edecek projeler olarak halkımıza sunacağız.
Eğer halkımız teveccüh gösterirler, Rabbim de inşallah nasip ederse, göreve geldiğimiz günden itibaren bu projeleri hayata geçirebilmek adına var gücümüzle çalışıp, çabalayacak bizlere emanet edilen ilçemizi hak ettiği yerlere, yine ilçemizin asıl sahipleri olan değerli hemşerilerimizle birlikte ayrımcılık yapmadan, gönül kırmadan, birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız.
Hedefine atılan bir ok’ un hedefine düzgün bir şekil de varıp varamaması gibidir bir insanın ömrü , her insan, kendisini yaratan Allah (c.c.)’ nun anlına yazdığı kaderi ve verdiği ömrü yaşar, işte burada önemli olan da o ömrü yaşayan insanın, doğru yaşayabilmesidir.
Şükürler olsun ki; sonsuz Lütfu ve Keremi ile bizleri yaratan, Allah (c.c.)’ ya, her Müslüman gibi Yüce Allah (c.c.)’ ya layık bir kul olabilmek ve Peygamber Efendimize layık bir ümmet olabilmek için hayatımız boyunca doğru olmaya, gayret gösterdik, bu günün ise, bir gereği olan ve her konuda dikkat gerektiren bu hizmet yolculuğuna çıktık, elbette bizler gibi bu yola değişik siyasi partilerden çıkan arkadaşlarımız oldu, Rabbim memleket ve Millet için kim hayırlı işler yapabilecekse ona bu makamı nasip etsin. Çıkmış olduğum bu yolda, Rabbim memleketime ve hemşerilerime faydalı olabileceksem, ilçemi bir adım ileri taşıyabileceksem ve hayır duaları alabileceksem bu makamı bana nasip etsin. Eğer ki fayda gösteremeyeceksem, emanet edilen bu makamın hakkını veremeyeceksem Rabbim bana nasip etmesin, diyor.
Her zaman için mensubu olmaktan şeref duyduğum, havasını teneffüs edip suyunu içtiğim güzel memleketimin, gönlü tok, kalbi temiz güzel insanlarını yüce Allah’ın selamı ile selamlıyor hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. FERHAT YILMAZ DİYE YAZILIR, ADAM GİBİ ADAM DİYE OKUNUR. YÜCE YARATAN HAKKINDA HAYIRLISI NEYSE ONU NASİP ETSİN.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji