YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %0,88
  • BIST
    %-0,24
Gale, “Çocuklarımız Ve Geleceğimize Sahip Çıkalım”

Gale, “Çocuklarımız Ve Geleceğimize Sahip Çıkalım”

Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım.”dedi.
10042013gale1Yerköy Kaymakamlığı Tarafından uygulamaya konulan,” Geleceğimiz Olan Çocuklarımıza ve gençlerimize Sahip Çıkalım” uygulaması kapsamında bastırılan broşürler, resmi dairelere ve okullara dağıtıldı.
Broşürlerde Yerköy Kaymakamlığı, Yerköy sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının telefonlarının bulunduğunu ve her zaman sorunlarının iletilebileceğini belirten Kaymakam Gale; Çocuklarımız bize emanettir. Bu emanete riayet için onların bedenen ve ruhen sağlıklı yetiştirilmesi, iyi bir eğitimden geçirilmesi, ahlaken olgunlaştırılması gerekmektedir. Bu eğitimin de, “Ağaç yaşken eğilir” atasözünün de işaret ettiği gibi en elverişli zamanı, çocukluk yaşlarıdır. Bu yaşlar, çocuğun bütün hayatının şekillendiği zaman dilimidir.
Anne-babaların en önemli görevi çocuğa güzel bir terbiye vererek, onu ahlâklı bir insan olarak yetiştirmektir. Anne ve babaya Allah’ın birer hediyesi olan çocuklar, aile bahçesinin gülleridir. Çocuk küçük yaştan itibaren iyi terbiye edilirse hem ailesine hem de çevresine yararlı ve hayırlı bir insan olur. İyi terbiye edilmediği ve eğitilmediği takdirde ne kendisine ne de başkasına yararı dokunmayacağı gibi aile için de toplum için de zararlı hale gelir. Bunun için geleceğin teminatı olan çocuklarla ilgili olarak aileye büyük sorumluluk yüklenmiştir.
Anne-babaların nasıl çocukları üzerinde hakları varsa, çocuklarında aynı şekilde Anne-babaları üzerinde hakları vardır. Bunun için öncelikle anne-babalar çocuklarının terbiyesine, eğitimine özen göstermeli ve onların kötü alışkanlıklar edinmelerini önlemek için hiçbir fedakârlığı esirgememelidirler, Çocuklarımıza sahip çıkalım, onları zararlı maddelerden, kötü alışkanlıklardan uzak tutalım ve geleceğimizin teminatı yavrularımıza ve gençlerimize güzel örnek olalım.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. kaymakam beyin protokol kaymakamlığından başka bir icraatını göremedik.yerköye hangi yatırımı veya yatırımcıyı getirdi ? biraz daha hareketli icraata yönelik adımlar bekliyoruz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji