YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,24
Gale,”Okumanın Yaşı ve Sınırı Yok”

Gale,”Okumanın Yaşı ve Sınırı Yok”

Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Açık Lise sınavlarında üstün başarı gösteren bayana “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısı ile çiçek takdim etti
12032013galeYerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebeti ile Açık Lise sınavlarında üstün başarı gösteren ve Hacer Bayık adlı vatandaşa çeşitli hediyeler takdim etti.
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebeti ile makamında Açık Lise sınavlarında üstün başarı gösteren Hacer Bayık adlı bayana çeşitli hediyeler takdim eden Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, 8 Mart, kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı, gün olduğunu ifade etti.
Kaymakamlık makamında gerçekleşen programda, Dünyanın birçok ülkesinde demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde de ciddi mesafeler kat edildiğini ifade eden Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edildi.”dedi.
Toplumda kadının yeri ve önemine değin Kaymakam Gale, “Dünya barışına katkı sağlaması düşüncesiyle kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 8 Mart 1977’de Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucu “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Türkiye’de kadına birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle medeni ve siyasi haklar tanınmış, kadınların sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile yaşamında, iş ve çalışma hayatında ve siyasette eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir. Değişen ekonomik ve sosyal faktörlerle birlikte toplumda zamanla kadının konumu, statüsü değişmiş bu doğrultuda çalışan ve üreten bir birey olarak sorumlulukları da artmıştır.
Bu duygu ve düşünce ile Açık Lise sınavlarında üstün başarı gösteren Hacer Bayık’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor ve hayatında başarılar diliyorum.”dedi.
Açık Lise sınavlarında üstün başarı gösteren Hacer Bayık’a Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale çiçek, Eşi Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İsmail Bayık ve Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlyarak çeşitli hediyeler takdim etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji