YouTube

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,51
  • BIST
    %-0,05
Game Of Thrones t

Game Of Thrones t

cemiyet üyelerinin eylem ve davranışlarını belirleyen kurallar arasında, moda önemli bir yan tutar. Moda, olay, vakıa ve nesnelerdeki seki değişikliğinin kurallarıdır; örf, adetler ve gündelik konular üstünde içtimai bakımdan onaylanan gelgeç değişikliklerdir.64 fakat her ne derece modanın kendisi eğreti olsa da modanın jurnal hayata etkileri sürekli olabilmektedir.  Geleneksel toplumda geleneğin (örf ve adetlerin) üstlendiği işlevi, çağcıl http://www.diziza.com/ toplumda moda üstlenir. anane geçmişe vurgu yaparak, dün, zaman ve ileri arasında devamlılık bağlarını oluştururken, moda da bu zamansal kategoriler yer alsa da sürekli olarak bir değiş vardır. Bu bağlamda gelenek sürekliliğe irsal yaparken, moda sabah akşam bir değişime, imdi olana atıf yapar.  çağcıl maşer böylelikle kendi gelenek ve göreneklerini oluşturmuş, eskiyi tüketip yeninin peşinde seyirtmek ve endamsız zamanda yeniyi bile önceki olmak modanın görevi olmuştur.   Moda, yevmi hayatla ve yolcu zevklerle ait olarak gözükse de modaya uyma davranışları geceli gündüzlü bir yapıya sahiptir ve hep bir kalıntı bırakır. Bu tortular sürekli bir davranış alırsa örf-adet halini alırlar.
Mesela kadınlardaki çul kuşamdaki değişmeler onlarda iffet ve namus kavramlarının değişmesine ezgi açabilir ve sonuçta bu duygulara müstenit hareket şekilleri ve örf-adetler ortaya çıkar. ancak modanın örf adetlerin namına geçmesi kültürü bozar ve toplumları çözülmeye götürür. Bu nedenle diğer sosyete kuralları vasıtasıyla denetlenmelidirler. game of thrones sair bir deyiş ile moda kuralları toplum kurallarının kendilerini denetlemesine direnirler ve alın çıkarlar. ancak moda kolayca taklit edilebilecek bir tutum şekilciliği olması itibariyle toplumun istikrarını sağlayan özge kuralların önüne geçmesi toplumun istikrarını kaybetmesine sebep olabilir. Mesela moda bazan bir kısım gruplarda hayatın asli yöneticisi rolünü elde ederek sağtöresel namevcut edebilir.Toplumun değişik kesimlerinin, söz gelişi alt küme ve sınıfların giyecek tabakadakileri taklit etmesi, aslında kendilerinin üretmemiş olduğu bir hayat tarzını yalınç bir şekilcilikle almaları ekonomik bunalımlara ve aile içi huzursuzluklara niye olabilir.
Moda el kültürünün değil pop kültürün bir ürünüdür ve öteki içtimai normlarca denetlenmeyen bir moda anlayışının topluma ziyan vermesi kaçınılmazdır.   Ahlakın en stratejik dü kaynağından birisi içtimai yaşamdır ve bundan kaynaklanan ahlaka da maşerî ahlak, içtimai ahlak, sosyal törebilim, laik ahlak, dünyevi ahlak kadar isimler verilmekte http://www.diziza.com/diziler/the-100/ fakat bu isimlerin topu de tıpkı anlamı dışa vurum etmek için kullanılmaktadır. ser karışıklığını karşılamak için bu çalışmada bundan sonra sosyal aktöre tabiri kullanılacaktır. içtimai ahlak anlayışına bakarak kişinin fikir ve inançlarıyla vardığı kıymetiharbiye yargıları süresince yaşadığı çevre, sosyete ve saat kesiminin ekonomik, toplumsal ve kültürel ilişkilerinin etkisi altında oluşmakta ve şekillenmektedir.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji