YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %-0,91
  • BIST
    %-0,50
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yerköy’de de anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yerköy’de de anıldı

Türk milletinin bağrından çıkan, ilelebet yaşayacak büyük Devlet Adamı, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yokluğunun 77’inci yılında O’na hasret yüreklerde bir kez daha anıldı.
11112015kasımTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77’inci yıldönümünde Yerköy’ de düzenlenen çeşitli programlarla anıldı.
Yerköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anma programına daha sonra Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda devam edildi.
Anma programına, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ümit Öztürk, Yerköy Askerlik Şubesi Başkanı Kamil Erbek, okul müdürleri, daire amirleri ve velilerin katılımları ile gerçekleşti.
Törende günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan Yerköy İbn-i Sina Meslek ve teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Efendi Durmaz, Atatürk’ün dünya üzerine gelmiş en büyük devlet adamı olduğunu söyledi.
Durmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Değerli konuklar; Tarih ancak onu dikkatle ve şuurla inceleyenlerin elinde, geleceği aydınlatan bir ışık kaynağına dönüşür. Dünyamızda yaşanan hızlı değişimleri doğru okuyabilmemiz ve anlamlandırabilmemiz için dün olduğu gibi bugünde tarihin rehberliğine ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeple Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu ve hangi temel ilkelere dayandığını,sürekli hatırda tutmamız gerekmektedir. Bu çerçevede, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, öngörülerini ve tespitlerini de iyi bilmemiz büyük önem arz etmektedir.
Milli bağımsızlık ve milli hakimiyet fikrinin? Cumhuriyetimizin temel ilkesi olmasının altında, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının verdiği kahramanlık mücadelesinin, bu mücadele ile pişen ve olgunlaşan yüksek milli şuurun bulunduğuna, hiç şüphe yoktur.
Saygıdeğer konuklar;Atatürk gibi düşünüp sabırla milli bağımsızlığı, milli şuura dönüştürecek adımları atmaya devam ettiğimiz sürece geleceğimiz daha bir güvence altında olacaktır. İnanıyorum ki, bu adımları kararlıkla attığımız sürece Türkiye’mizin geleceği çok daha aydınlık, insanlarımız huzur içinde olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu gücü ve inancı miras bırakan, büyük önder Atatürk’e, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize; Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Durmaz’ın konuşmasının ardından Atatürk’ün Hayatı, Askeri Kişiliği, Ekonomik ve Siyasi görüşlerini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji