YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-1,25
GEÇEMEDİLER…. 105.YIL

GEÇEMEDİLER…. 105.YIL

Dile kolay tamı tamına 105 yıl. Dün ne yedin diye sorsalar eminim ki birçoğumuz hatırlamayacak belki, Çanakkale Zaferinin üzerinden 105 yıl geçmesine rağmen unutmayacağımız, unutturmayacağımız ve dünyada birçok ülkenin de unutmayacağı bir zaferdir, Çanakkale Helede İngilizlerin, Fransızların, Rusların ve İtalyanların yenilgiye uğradığı büyük bir zafer.
Büyük zafere giden yolda ‘’ Karboğazı Zaferini ‘’ unutmamak lazım, bu zaferi bana hatırlatan ve siz okurlarıma hatırlatmama vesile olan Uğur BECERİKLİ’ ye teşekkür etmek istiyorum mutlaka ‘’ Karboğazı Zaferi 44 Kahramanı okumanızı ve büyük zafere giden yolun bir bölümüne sizlerin de şahit olmanızı isterim.
Çanakkale denince akla her daim şanlı Türk ordumuzun yazdığı zafer destanı ve Türkün ulusal savaş tarihine adını altın harflerle yazdığı bir zafer gelir hep akıllara.
Çanakkale zaferi; 18 Mart 1915 tarihin en büyük zaferlerinden biridir.
Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı imparatorluğu ile itilaf devletleri arasında gerçekleşmiş,
18 Mart 1915 yılında başlamış ve 9 0cak 1916 tarihinde sona ermiştir.
Savaş sonunda ise 253 bin Türk askeri şehit olmuştur. Bizler tabi ki savaşta şehit düşmüş askerlerimizin hiç birini unutmazken akıllarda kalan ve Vatan için kanın son damlasına kadar mücadele eden Kınalı Hasan, Bafralı Halil efendi, Seyit Onbaşı, Nezahat onbaşı, Anafartalar cephesinde 56. Fıkrada Mehmetçik ile omuz omuza çarpışan Mücahide Hatice hanım ve kundaktaki evladını ‘’bu bebeği bana Allah verdi, ona Allah bakar’’ diyerek beşikte bırakıp cepheye koşan kundağına top mermisi saran Nene Hatunu ve birçok isimsiz kahramanlarımızı ’da unutmadık.
Kazım paşanın tarih hakkında ifade ettiği söz gibi aslında gerçekler ‘’ Bir çınar için toprak altındaki kökleri ne ise ve bu kökler kurudukça çınar nasıl kurumaya başlarsa, bir millet için de tarih odur.
Tarihini bilen Millet, kökü sağlam çınar gibidir. Zamanla eski adet ve ananesini yaşayış tarzını unutan, tarihini bilmeyen, ecdadının neler yapmış olduğundan haberi olmayan bir millet, kendini ayakta tutan köklerinden birkaçını kurutmuş demektir.
Tarihi okuyarak onu sulamak lazımdır .’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji