YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Gedikhasanlı Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi Hafız Kuran Kursu eğitime açılıyor

Gedikhasanlı Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi Hafız Kuran Kursu eğitime açılıyor

09082016gedikhasanlı
Yozgatlı Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi Kuran Kursu eğitime başlıyor.
Yozgat’a eğitim başta olmak üzere çok sayıda hayır hizmeti yapan Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin tarafından Gedikhasanlı Köyünde Bulunan Merhum Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi’nin türbesinin yanına yaptırılan yatılı Kuran Kursu, hafızlık eğitimine başlıyor.
Hafızlık eğitimi alacak öğrenciler ve aileleri Kutbu Cihan Mehmet Şakir Efendi Külliyesini ve Kuran Kursunu gezdi.  Modern bir şekilde, yemekhanesi, eğitim ve dinlenme salonlarını, yatakhaneyi gezen veliler ve öğrenciler, Kuran Kursu’nu yaptıran Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin’e yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Kursiyerlerin bütün giderleri ve ihtiyaçlarını karşılayan Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin, Kutbu Cihan Şakir Efendi’nin Yozgat’ın önemli manevi şahsiyetlerinden biri ve Şeyhzade Ahme Efendinin hocası olduğunu belirterek, “Şakir Efendi çok sayıda talebe yetiştirmiştir. Gedikhasanlı da geçmişte çok sayıda hafız çıkmıştır. Bizde burada yine eskiden olduğu gibi bugünde hafız yetişmesi için buraya bir külliye ve 50 öğrencinin eğitim göreceği yatılı Hafız Kur’an Kursu yaptık. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren 25 hafızımız burada eğitim almaya başlayacak. Öğrencilerimiz burada Kuran’ı Kerim okuyup, ülkemize, bütün İslam Alemine dua edecek” dedi.
Öğrenci velileri ve öğrencilerle birlikte Kuran Kursu’nu gezen Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner’de katılarından dolayı İş Adamı Şahin’e teşekkür etti.
Gezi sonrası kuran kursu öğrencileri, veliler ve davetlilere yemek ikram edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji