YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %-1,02
''Gönül Elçileri'' projesi anlatıldı

''Gönül Elçileri'' projesi anlatıldı

Yerköy’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ”Gönül Elçileri Projesi” ve bu projenin ilk aşaması olan ”Koruyucu Aile Projesi” kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
01032013sosyalYozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ”Gönül Elçileri” projesi tanıtımına Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haleplioğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelek, İlçe Jandarma Komutanı M. Deniz Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İsmail Bayık, İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçcak ve çok sayıda daire amiri katıldı.
Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Öğretmen Evi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Türk milletinin asırlardan beri yaptığı hizmetin şekline, yasal duruma ve takibe kavuşturulmasıyla ilgili bir işlem olduğunu söyledi.
”Koruyucu Aile Projesi” kapsamında açılış konuşması yapan Gale, bu tür güzel projelerin kamuya duyurulmasının ve desteklenmesinin son derece önemli olduğunu, başlatılan bu projede en önemli faktörün projenin tanıtılması olduğunu vurguladı.
Çocuklar için ev ortamı, onların yetişmesinde ve geleceğe hazırlanılmasında önemli olduğunu kaydeden Gale, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ”Gönül Elçileri Projesi” ve bu projenin ilk aşaması olan ”Koruyucu Aile Projesi” kapsamında bilgilendirme toplantısı için burada toplanmış bulunmaktayız.
Öncelikli olarak bununla ilgili olarak neler yapıla bilir, kimler katıla bilir, nasıl bir uygulama yapıla bilinir, Türkiye’deki uygulamalar nelerdir, bakanlığımızın bizlerde istedikleri nelerdir. Bu konularla ilgili sizlere bilgi verilecektir.
Daha sonra, bu ilk toplantıdan sonra kimle gönüllü olarak gönül elçisi olmak istiyorsa, bunları belirleyeceğiz, Gönül elçisinin ne olduğu, kimler gönül elçisi olacak onları oluşturacağız. İlerleyen zamanlarda da programın değişik kısımları var, onları teker teker uygulamaya başlayacağız. “dedi.
Amaçlarının projeyi tanıtarak daha çok kişiye ulaştırmak olduğunu ifade eden Gale, Gönül elçiliği özgür irade ile herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin grupların yaşam kalitelerini artırmak olduğunu belirtti.
Gale, “Gönül elçisi olmamın çıkış noktası, kimsesizlere sahip çıkmaktır. Kimsesizlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek bizlerin geleneğinde vardır. Proje kapsamında koruyucu aileler bulmalıyız ve çocuklarımızın bu aile ortamına yerleşmesini ağlamalıyız.  Koruyucu aile projesini başarıyla tamamlamak istiyoruz. Bu konuda bize destek vereceğinize yürekten inanıyoruz. Masum yüreklerin, kocaman ailelerde yaşamak en büyük hayalleridir.”dedi.
Gale’nin konuşması sonrasında, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Musa Saydam, Mehmet Cemilerkan, slayt eşliğinde tanıtımı ve proje hakkında bilgileri vererek toplantı sonra erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji