YouTube

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %0,67
  • BIST
    %1,77
GÜL EFENDİM..

GÜL EFENDİM..

Kalbimde özlem,hüzün..Bir gül kokusunda buldum Seni Efendim..(Sallallahu Aleyhi Vesellem)
Salat ve Selam en güzele..Rabbimiz kalbimizi  sevginle doldurmuş Efendim.Hasret ne acı ne uzun bir yolmuş.Biliyoruz ki hasretin biteceği,acıların dineceği  gün vardır.Sancağın altında toplanacağımız gün acılar,özlemler inşallah son bulacak..
Görmeden sevilir mi hiç diyorlar Efendim.Biz seni görmeden sevdik.Çok sevdik..Sahabe Efendilerimiz ile bir konuşman geliyor hatırıma Efendim;
“Ah keşke bana doğru, havuza gelen kardeşlerimi bir görsem de, içlerinde şerbetler olan kaselerle onları karşılasam. Cennet’e girmeden önce, onlara (Kevser) havuzumdan içirsem.”
 
Sahabe Efendilerimiz
“Ey Allah’ın Resulü biz senin kardeşlerin değil miyiz?”
 
Resulullah
“Sizler benim ashabımsınız (arkadaşlarımsınız). Benim kardeşlerim de beni görmedikleri halde bana inananlardır. Mutlaka ben Rabbimden sizinle ve beni görmeden iman edenlerle gözlerimi aydınlatmasını istedim”
Bizi böylesine seven bir sevgili.Hem hiçbir şeye benzemeyen..Seni sevmeyen ruh yaşar mı Sultanım.!Ne acı ahir zaman kardeşlerinden tanımayanlar var..Ne kadar üzücü Efendim, Hangi kutlu tarih de  şereflendirdin bizi bilmiyorlar.Sonra hüzün yılında o  mübarek gözlerinden akan yaşların sebeplerini bilmeyenler var.
Efendim gözünden akan yaşa kurban olurum.Yürüdüğün yollar  da toz olayım rüzgara karışıp uçayım..Efendim bir kütüğün Sen artık onun üstüne çıkıp konuşmayacaksın diye duyduğu acı neden bizde yok?Neden içimizde bir yangın olmuyor?..Kalbimiz neden bu kadar beşeriyette,dünya sevgisi ile doldu.Bu dünya dan ne götürebiliyoruz ki?
Biliyoruz ki Sen bizi almadan gitmeyeceksin Cennet’ine.Efendim aklıma Hazreti Ebu Bekir’in bir duası geliyor hatırıma..
“Mü’minler Cehennem’e gitmemek için Allah’tan isterim, benim vücudum Cehennem’de büyüsün ki, onların yerine azab çeksin.”
Kim yapar  bu duayı Senden başya Ya Ebu Bekir.Öyle içten,göz yaşlarıyla.Kim Cehennem de yanmayı göze alır ki! Ebu Bekir Hazretleri Efendimizin yakını,ilk Müslüman olanlardan.Şerefli insan.Kim Ebu Bekir gibi güvenir arkadaşına..
Cehennem ayetleri indiği vakit dayanamıyor.Ya Rabbi beni Cehennemine at,öyle büyüt öyle  büyüt ki bir mümin dahi giremesin.Bedenim kaplasın bütün cehennemi..Benim bedenim yansın kül olsun da mümin kardeşlerim yanmasın..Biz ne derdik?
.Aman o yansın bana bir şey olasın..Biz ne zaman bu kadar bencil olduk ağabeylerim, ablalarım?
Hasretinle yanıyor gönüller..
Biz ahir zaman kardeşlerin dua ediyoruz Efendim.Layık olmak için..Töve ediyoruz
.Günahlarımızdan arınmak için.
Yerleri yalasak şükrünü eda edemeyeceğimizi bildiğimiz halde hamd diyoruz.Hamd Alemlerin Rabbi Olan Allah’a dır diyoruz.Ya Resul Allah Hayatın geçiyor aklımdan tutamıyorum kendimi.
Açar mısın bize kapılarını Efendim?
’’İçeri buyurun’’ der misin?
Sen bizim kapılarımızı çaldığında biz Seni nasıl karşılayacağız Efendim.Senin karnına taş bağladığın o dönem de bizim karnımız fazla yemekten hazımsızlık çekiyor..Demez misin bize.Benim falanca ümmetlerim yokluk içinde,aç ,eziliyor, sen ne kadar da rahat yaşıyorsun..Efendim sen lüks tabaklarda yemek yemezdin,Sen yemek yemezdin Efendim.Yarım hurma..Ekmeğini sirkeye batırıp yerdin katık olsun diye..
Seni çok seviyoruz Rabbim;Seni çok seviyoruz ey Allah’ın Resulü!
Seni sevdirmeye çalışıyoruz Efendim.20 yavrumuz Seni o kadar çok seviyorlar ki.Öğretmenim ne zaman göreceğiz Canımız Peygaberimiz!i diyorlar.Evet evet,onlar Senin minik kalpli ümmetlerin.Senin onları ne kadar çok sevdiğini anlatıyoruz Efendim.
Minicik kalpleri Senin sevginle dolu.Onlar Seni Cennette bekliyorlar.Kevser havuzunda..Hatta o  havuzda yüzmek isteyen bile var.Rabbim sevdi Seni, sevdirdi Efendim
SEVDİK SENİ,SEVDİRİYORUZ..
Ay yüzlü Efendim.Hazreti Aişe Annemiz ile bir hasbihalin geliyor aklıma..
Bir gece,şerefli bir gece.Efendimiz’in mübarek başı, hazreti Aişe validemiz’in dizinde.Birden ağlıyor validemiz.Efendimiz soruyor;Niçin ağlıyorsun ya Aişe?
-Efendim bir aya bakıyorum,bir de Sizin yüzünüze,Sizin yüzünü aydan daha parlak.
Efendimiz den çok güzel bir cevap.Onun bütün cevaları güzel..
Bilmez misin ya Aişe,ay nurunu benden aldı..
İşte bu yüzdendir, aya her baktığımızda Seni görmek istercesine salavat getirmemiz.Ey Sevgili.En sevgili.
Allahümmesalli Alâ Seyyidina ve Nebiyyina Muhammed..
Kutlu doğum haftasındayız .Seni anıyor ümmetin..Bu Ümmet  çok seviyor Efendim.Çok özlüyor.Sadece kutlu doğumda değil her nefes de..
 
Gel Ya Resulullah hasretiz sana.Gel Efendim bak,gör ne haldeyiz..Efendim muhtacız Şefaatine..Efendim muhtacız güzel çehrene,nur yüzüne,gül kokuna,hoş sohbetine.Gel Efendim ümmetin hüsranda..Ümmetin dünyalık sevdasında..Bizi bırakma..Sen kimsin Ben seni tanımıyorum deme ya Resul..Gel ümmetim gel  dediğin bir ümmetin de biz olalım.Şefaat ya Resul,şefaat ey Allah’ın Habibi.Şefaat eyle Sevgili..
Selam ve dua ile..

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji