YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %0,69
Gün Işığı Derneği Sudanlı Kardeşlerine Işık Oldu

Gün Işığı Derneği Sudanlı Kardeşlerine Işık Oldu

Yerköy’de 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Gün Işığı yardımlaşma ve dayanışma derneği Sudanlı yedi Müslüman’ın katarakt ameliyatı bedelini karşılayarak dünyayı yeniden görmelerine vesile oldu.
04092013sudanMayıs ayı içerisinde düzenledikleri kermesin gelirinin bir kısmını katarakt ameliyatı için ayırdıklarını ifade eden Gün Işığı Derneği yönetim kurulu başkanı Bahattin Karabulut
“Dernek olarak on yıldır birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza attık.Bu yılda düzenlediğimiz kermes sonrasında elde ettiğimiz gelirin bir kısmını sağlık, beslenme ve coğrafi konum itibariyle görme kaybının en çok olduğu bölgelerin başında gelen Afrikalı kardeşlerimize tahsis ettik.Kardeşlerimizin dünyayı yeniden net bir şekilde görebilmeleri için İHH(İnsani Yardım Vakfı)’nın düzenlemiş olduğu “Afrika Katarakt Kampanyası” kapsamında ameliyat ücretlerini vakfa gönderdik.Fakat mevsimsel farklılıklardan dolayı katarakt ameliyatları yazın gerçekleşti. ” dedi.
Sudanlı yedi Müslüman’ın sağlıklarına kavuşup yeniden görmelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını vurgulayan Karabulut “ Şifayı verecek olan Eş – Şafi ismiyle Cenâb-ı Allah’tır. Fakat Allah’ın şifa vermesi için de insanın gerekli olan tedaviyi uygulaması gerekir. Bizim bu kardeşlerimizin şifa bulmasında, dünyayı yeniden görmesinde bir nebze olsun bir katkımız olmuşsa bunu bahtiyarlık sayarız. Kardeşlerimizin ameliyat sonrası fotoğraflarını görmek, yeniden görecekleri haberini almak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. ” dedi.
Kermeste emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyleyen Karabulut önümüzdeki yılda kermes düzenleyip bunu geleneksel hâle getireceklerini ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji