YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %-0,06
Gurbetçiler dönüş yolunda

Gurbetçiler dönüş yolunda

Türkiye’de yaz tatillerini geçirmekte olan binlerce gurbetçi dönüş yolunda
29082012yollarYıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için memleketlerine gelen, gurbetçiler geri dönüş yolculukları başladı.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yola çıkan gurbetçi, bir süredir ailesiyle birlikte Danimarka’da yaşadıklarını yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için beş haftalık izine geldiklerini ifade etti.
Her yıl izinlerini geçirmek için Türkiye’ye geldiklerini çoğunlukla tatil geliş ve dönüşlerinde, Yozgat E–88 karayolunu kullandıklarını, dönüş yolunda, Tunceli-Erzincan-Sivas-Yozgat ve Ankara Karayolunu sıklıkla kullandıklarını ifade eden Gurbetçi Tarık Erdoğan, beş haftalığına geldiği tatilinin bittiğini, eşi Seher Erdoğan ile birlikte Danimarka’ya döndüklerini belirti.
Gurbetçi Tarık Erdoğan “Ben aslen, Tunceli Pülümür ilçesindenim, beş haftadır Türkiye yıllık iznimizi geçirmek için burada bulunmaktayız. Türkiye’ye geldik ve iznimiz bittiği için tekrardan Danimarka’ya gitmekteyiz.
Danimarka’ya dönüşümüz, Tunceli-Erzincan-Sivas-Yozgat ve Ankara Karayolunu kullanmaktayız. Bu yolculuk süresi boyunca Türkiye’de gördüğümüz özellikle yolla konusunda olumsuzluklar bizleri üzmüş durumda.
Türkiye’de, Eskiye nazaran yollar çok iyi durumda. Yollarda tek şikâyetimiz, aslında şikâyet değil. Kamyoncular, kamyonları arıza yaptığında ikaz lambaları yerine taş koyuyorlar.
Bizim gibi uzun yol kat eden şoförler için tehlikeli bir durum arz etmektedir. Arızaları gösteren ikaz üç genlerini kullanmıyorlar. Kamyon şoförleri taş koydukları için ve de hele hele geceleri birden bire taşla karşılaşırlaşmamız bizlere zor durumda bırakmakta. Bizler tek ondan şikâyetçiyiz. ”dedi.
Tarık Erdoğan’ın eşi ise Seher Erdoğan ise “Eşimin söylediklerine, tamamen katılıyorum, şöyle çevremize batkımızda yol kenarında çevre kirliliği çok. Yollarda hep çalışmalar var, tabiî ki daha iyi bir hizmet için çalışma olacak ama çalışmalarda, doğru dürüst ikaz işaretleri bulunmamakta. Tabi buda şoförler için tehlike arz etmekte.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji