YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %0,64
Güvenli traktör kullanımı kampanyası anlatıldı

Güvenli traktör kullanımı kampanyası anlatıldı

Yerköy’de, “Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası” kapsamında çiftçilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.
21042016egitimYerköy Belediye Düğün salonunda gerçekleşen seminere, Yerkoy ilce tarim Müdürü Mustafa Hayta, İlçe Jandarma Komutanı Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, ile çiftçiler katıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yiğit Akü işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında gerçekleştirilen seminerde, trafik kazalarının yol açtığı maddi ve manevi kayıpların hakkında çeşitli bilgilendirme yapıldı.
Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre, yılda 1 milyon 300 binden fazla kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini dile getiren firma yetkilileri, 50 milyondan fazla insanın yaralandığını, önemli bölümünün de hayatının geri kalanını engelli olarak sürdürdüğünü anlattı.
Firma yetkilileri, trafik kazalarının Türkiye’de de en önemli sorunların başında geldiğini vurgulayarak, şunları söylediler:
“Geçen yıl 160 bin civarında trafik kazasında 4 bin kişi öldü, 275 bin kişi yaralandı. Ülkemizde her yıl trafiğe 1 milyon yeni araç ve sürücü dâhil oluyor. Şehirleşme ve sanayileşmeye bağlı yolcu ve eşya taşımadaki artış da trafik güvenliği açısından daha ciddi tedbir alınmasını gerektiriyor. Bunun sadece polisiye tedbirlerle olması mümkün değil. Denetim, acil sağlık hizmetlerinin dengeli yürütülmesi kadar bireylerin bilinçlendirilmesi de önem taşıyor.”
Yetkililer Türkiye’de trafik kazalarından ölümlerin 2020 yılına kadar yüzde 50 azaltılmasının hedeflendiğini belirterek, tarım araçlarının karıştığı kazaların azaltılmasına yönelik de ayrı bir hedef belirlendiğini söyledi.
Karayolunu kullanan tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarında her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, binlercesinin yaralandığını dile getiren yetkililer, hasat mevsiminin yoğun olduğu dönemlere bu kazaların çok arttığını anlattı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji