YouTube

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,52
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,80
Hacettepe Üniversitesi, Yerköy’de araştırma yapacak

Hacettepe Üniversitesi, Yerköy’de araştırma yapacak

Hacettepe Üniversitesi Yerköy ilçemizde eğitim ve öğretim gören lise öğrencilerine yönelik bilimsel araştırma yapacak.
04062015anketHacettepe Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olan ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Antrenman ve Hareket Anabilim Dalı’nda doktora eğitimi alan hemşerimiz Ferhat Esatbeyoğlu, Yerköy’de en az 800 öğrenciye yönelik anket uygulaması yapacak.
Esatbeyoğlu, öğrencilere yönelik yapacakları anketlerde, Lise Öğrencilerinin Fiziksel Aktivite Düzeyleri ile Beden Kitli İndeksi (BKİ) ve Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları Arasındaki İlişkiye bakacaklarını söyledi.
Esatbeyoğlu “ Yozgat ili Yerköy ilçesinde liseye devam eden öğrencilerin boy uzunlukları, vücut ağırlıkları, beden kitle indeksleri, fiziksel aktivite düzeyleri ve sağlıklı yaşam biçimi davranışları arasındaki ilişki belirlenecektir. Obezite ve fiziksel aktivite düzeyi açısından riskli olanların kendilerine ve ebeveynlerine bilgi verilecektir. Sadece böyle bir projenin yapılması, öğrencilerin, ebeveynlerin ve eğitmenlerin fiziksel aktivite ile obezite ilişkisi konusunda farkındalık yaratacaktır. Bu araştırmanın bulguları, Yozgat ili Yerköy ilçesinde yetersiz fiziksel aktivite yapan ve fazla kiloya sahip adolesanların, fiziksel aktiviteye katılmamalarının arkasında yatan nedenleri ortaya koyarak öğrencilerin fiziksel aktivite düzeylerini yükseltmek için gerekli uygulamaların, girişimlerin ve eylem odaklı projelerin yapılmasına katkıda bulunacaktır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji