YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %0,80
Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Yerköy ilçemizde kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla ve gözyaşları ile uğurlandı.
24092013haciHac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek için yola çıkan hacı adayları, Yerköy Molla Hüsrev Camii’nde buluşarak ilahilerle ve dualarla uğurlandılar.
İlçe Müftüsü Necip Eren, ilçede hacı adaylarını bir kaç aşamada Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri tarafından gönderildiğini söyledi.
Gitmeye gücü yetenlerin, Kabeyi ziyaret etmesi Allah’ın insanlar üzerinde bir hakkıdır diyen Eren şu şekilde konuştu;
“Bilindiği gibi İslam’ın şartlarından bir tanesi de hacdır. Allah bu sene hacca gidecek kardeşlerimizin inşallah hacılığını kabul eder. Hacca gidecek kardeşlerimiz inşallah önce Medine’ye sonra da Mekke’ye gidecekler. Medine’ye gidecek olan hacılarımız ise Allah Resulü Hz. Muhammed’e misafir olurken, Mekke’ye giden hacılar ise Allah’ın misafiri olacaklardır.
Özetleyecek olursak Cenabı Allah, Peygamber (sav) Efendimiz de; “Kim Allah için Hac ederde Hac esnasında kötü sözlerden ve Allaha karşı gelmekten sakınırsa, annesinin onu doğurduğu gün ki gibi günahlarından arınmış olarak memleketine döner.” buyuruyor” şeklinde konuştu.
Düzenlenen törende hacı yakınları ve hacı adayları duygusal anlar yaşadı. Dua ve salâvatlarla uğurlanan hacı adayları karayoluyla Ankara’ya geçecek, uçaklarla farklı ile ve ilçelerden gelen hacı adayları ile kutsal topraklara gidecekler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji