YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Hemşerimiz Mehmet Şanver’in 15 Temmuz: Kartal Yuvasının İstilası” kitabı çıktı

Hemşerimiz Mehmet Şanver’in 15 Temmuz: Kartal Yuvasının İstilası” kitabı çıktı

15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaşananlar hakkında bir kitap daha raflarda yerini aldı.
15 Temmuz’da esir alınan Türk Hava Kuvvetleri’nin ikinci en kıdemli komutanı Hemşerimiz Mehmet Şanver’in sürece dair tanıklığının, anılarının ve değerlendirmelerinin yer aldığı “15 Temmuz: Kartal Yuvasının İstilası” kitabı çıktı.
Hemşerimiz Mehmet Şanver tarafından kaleme alınan kitapta, Türk Hava Kuvvetleri’nin yıllar içinde nasıl istila edildiğine dair somut bilgiler, FETÖ’nün TSK içinde faaliyetlerini özellikle yoğunlaştırdığı son 10 yılı aşkın dönemle ilgili de çok kritik bilgiler yer alıyor.
Kumpas davaları gibi nedenlerle orduyla bağı koparılamamış, FETÖ’nün, şahsına ve ailesine yönelik çeşitli tuzaklarına rağmen sistem içinde tutunabilmiş ve Hava Kuvvetleri’nin en kritik makamlarında görev alabilmiş başarılı, üst düzey bir havacı general olan kitabın yazarı; bilgi ve hatıralarını okuyucu ile paylaşıyor.
15 Temmuz 2016’da, başta jet üstleri olmak üzere, Türk Hava Kuvvetleri’nin tüm muharip unsurları Muharip Hava Kuvveti Komutanı olan Korgeneral Mehmet Şanver’e bağlıydı. 15 Temmuz 2016 akşamı, darbe girişiminin başladığı saatlerde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal dahil olmak üzere Hava Kuvvetleri’nin komuta heyetinin büyük bölümüyle birlikte İstanbul Moda Deniz Kulübü’nde kızının düğündeydi. FETÖ’cülerin düğün baskınıyla birçok generalle birlikte esir alındı.
Korgeneral Mehmet Şanver 15 Temmuz’dan 13 gün sonra gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şûra’da kendisinin yerine başka birisi orgeneral yapıldığı için görevi kabul etmeyerek istifa ve emeklilik dilekçesi verdi. İstifasının ardından yazdığı, 15 Temmuz: Kartal Yuvasının İstilası kitabı 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Hava Kuvvetleri özelinde pek çok bilinmeyeni açığa çıkartıyor:
* 15 Temmuz akşamı Moda Deniz Kulübü’nde neler yaşandı?
* Havacı komutanlar darbe girişimini nasıl ve ne zaman fark etti? Düğün mekânından darbeye nasıl müdahale edildi? Verilen en kritik emirler, alınan tedbirler nelerdi?
* Darbeci faaliyetlere karşı, Eskişehir’deki Muharip Kuvvet Harekât Merkezi’nin kontrol altında tutulması neden önemliydi? Bu nasıl sağlandı?
* 15 Temmuz gecesi darbe girişimi kapsamında yapılan tüm illegal hava faaliyetlerinin açıklamalı listesi; bu uçuşlara katılan personel, kullanılan uçaklar, mühimmat ve icra edilen faaliyetlere ilişkin detaylar.
* O gece düğünde olan ve olmayan Havacı Generallerin hareket tarzları: Darbeye karşı koyanlar, saf değiştirenler, kendine derdest edilmiş izlenimi verenler.
Dönemin Muharip Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver’in hatıralarını sunduğu bu kitap, gerek askeri tarihçilik açısından gerekse 15 Temmuz gibi güncel bir konuya tutuğu ışık ile gündem oluşturacak bir eser niteliği taşıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji