YouTube

  • DOLAR
    %0,39
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,21
Hemşerimiz Murat Erol’un "Yerlilik Düşüncesi" adlı kitabı çıktı

Hemşerimiz Murat Erol’un "Yerlilik Düşüncesi" adlı kitabı çıktı

04012017muraterol
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ferhat Kayhan, Yerköylü hemşerimiz, Adalet Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Murat Erol’u makamında ziyaret etti.
Hukukçu kimliği yanında, yirmi yıla yakındır felsefe, sosyoloji ve siyaset bilimi ağırlıklı olarak üzere farklı alanlarda çalışmalarını sürdüren Erol’un çok sayıda ulusal gazete ve dergide yazısı yayımlandı. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kayhan, Erol’u makamında ziyaret ederek yeni çıkarttığı “Yerlilik Düşüncesi” adlı kitabı hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Yazı İşleri Müdürü Kayhan’a çıkartmış olduğu kitap hakkında bilgi veren Murat Erol, yerlilik ile ilgili ilk yazılarını 2000 yılında yazdığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Yerlilik, siyasete ve ideolojik yönelimlere bağlı olarak zaman zaman gündeme gelip tartışılsa da kavramın kendisine bakış neredeyse yok gibidir. Yerlilik kavramı ilk önce toprak merkezli bir yorumlamaya tabi tutulmuş, sonrasında giderek sağ/ muhafazakâr çerçevede değerlendirilmiştir. Yerliliğin hamasetten arındırılmış, kavramsal yönünü merkeze alan teorik temellendirilmesi bu kitapla yapıldı. Yerlilik bu kitapta, sadece toprak merkezli bir düşünme biçimi olarak ele alınmıyor; aynı zamanda mekân’dan vatan’a doğru genişleyen bir düşünce biçimi olarak karşımıza çıkıyor. Şu ana kadar ele alınan yerlilik anlatılarına bakıldığında kör ideolojik bakışlar ekseninde mesele müspet ve menfi taraftarlıkla incelendiği görülecektir. Kitapta kuru taraftarlığa bağlı yerlilik anlayışının karşısına yerliliğin, zaman ile mekân, toprak/vatan ile tarih arasında bir tutarlılık ve bağlam durumu olduğunu net olarak yerleştiriyor. Kitapta karşımıza iki tür yerlilik çıkıyor. İlki geleneğin ve geleneksel olanın kendisi kalabilmesi çerçevesinde bir yerlilik; ikincisi ise modern zamanlarda büyük kırılmalar yaşamış düşüncelerin ve kişilerin epistemik anlamda yönelimi anlamında yerlilik. Yaşadığımız zaman diliminde birinci durumdan çok, ikinci durumun söz konusu olduğu söylenebilir. Bu bakımdan yerlilik doğru bilgiye, bağlamı olan duruma, geleneksele doğru bir yönelimi içermektedir” dedi.
Uzun zamandır kavram üzerine çalışan Murat Erol kitapta, yerliliği temel unsurları ile ele alırken farklı alanların birikiminden yararlanmış. Bugüne değin, spekülatif biçimde ele alınan kavram, büyük oranda Yerlilik Düşüncesi ile açıklığa kavuşmuş olarak okurun tartışmasına bırakılmış. “Yerlilik Düşüncesi”, siyasetin de gündeminde olan yerlilik ile ilgili ilk çalışma özelliğini taşıyor. Erol, yerlilikle ilgili çalışmalarının ikinci cildi olan “Türk Düşüncesinde Yerlilik” başlıklı kitabının hayli mesai ve araştırma gerektirdiğini, bunun yanında farklı konu ve alanlarda kitap çalışmalarının bitmek üzere olduğu ifade etti.
Gerçekleşen ziyaret sonrası Erol, ziyaret anısına Kayhan’a “Yerlilik Düşüncesi” adlı kitabını imzalayarak hediye etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji