YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,24
Hububatta Sarı Pas' a dikkat !

Hububatta Sarı Pas' a dikkat !

Yerköy İlçe Tarım Müdürlüğü, iklim nedeniyle hububat ekili alanların sarı pas tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, bölge çiftçilerini uyardı.
09062011pas2011 yılında yağışların zamanında toprağa düşmesi ve bahar aylarının da yağışlı geçmesi nedeni ile şu anda hububatın gelişim durumunun iyi olduğunu dile getiren yetkililer, Yerköylü çiftçileri hububat ekili alanlarda pas hastalığına dikkat edilmesi konusunda uyardı.
Yetkililer, “2011 Üretim döneminde hububat ekili arazilerde tarla faresi ve süne zararlısı ile mücadele kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğünce kurulan sürvey ekipleri tarafından yapılan kontrollerde hububat ekili arazilerde ilçemize bağlı bazı köylerde pas hastalığı tespit edilmiştir.
Görevli ekipler tarafından ilgili köylerde eğitim çalışmaları yapılarak pas hastalığı hakkında çiftçiler bilgilendirilmiştir.
Yöremiz çiftçileri arasında “Kınacık” olarak bilinen sarı pas hastalığının nem ve sıcaklığın artmasıyla hububat yapraklarında oluştuğu; hastalanan yaprakların fotosentez yapma özelliğini kaybederek bitkiyi yeteri kadar besleyememesi sebebiyle de arpa ve buğday tanelerinin zayıf kalmasına sebep olduğu; hava şartlarının hastalık için uygun olması durumunda hastalığın bulaşıcı olduğu ve en kısa sürede kimyasal ilaçlı mücadele yapılması gerektiği belirtilmiştir.
Özellikle Kumluca, Akpınar, Çakırlar, Hacıçeşmesi, Belkavak, Hacıosmanlı, Süleymanlı, Susuz, Zincir, Derebağ, Salihli, Karlı, Yukarıihsangazili, Arifoğlu, Buruncuk, Göçerli, Yakuplu, Sedir, Terzili, Çakırhacılı, Kayadibi, Arslanhacılı, Karacaahmetli Köylerimiz ve Sekili Kasabamızda hastalıkla mücadele konusunda muhtarlıklar kanalı ile gerekli duyurular yapılmıştır.
Çiftçilerimizin pas hastalığı konusunda daha duyarlı olması ve uzaktan bakılarak gözlem yapılmaması, sağlıklı gözlem için hububat ekili arazilerin içerisine girerek yakından incelemesi ve ilaç tavsiyesi için mutlaka İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri ve reçete yazdırmaları gerekmektedir” ifadelerinde bulundular.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji