YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %-0,09
İl Genel Meclisi, Yerköy’deki bazı okulları gündeme aldı

İl Genel Meclisi, Yerköy’deki bazı okulları gündeme aldı

Yerköy’de yeni eğitim öğretim yılı öncesi bazı okullardaki eksiklikler ve tadilatlar giderilmeyi bekliyor. Yerköy’de eğitim öğretim veren okulların bir kısmının çeşitli eksiklikleri bulunurken, bir kısmında ise tadilat gerekiyor.
201201301326520Yerköy İlçe merkezinde bulunan İlkokul ve İlköğretim kurumlarına bağlı okulların genel durumları İl Genel Meclisi’nin önceki günkü gerçekleşen oturumunda ele alındı. Meclis oturumunda Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nca hazırlanan rapor doğrultusunda, Yerköy İlçesi’ndeki bazı okulların eksiklikleri ve ihtiyaçları da gün yüzüne çıktı.
İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Ahmet Afşar, sunduğu raporda okulların bir dizi eksik ve ihtiyaçlarını sıraladı. Sunulan raporda ilçe merkezinde yer alan Atatürk İlköğretim Okulu’nda ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencilerinin eğitim aldığı ve önceki yıllarda da tamirat yapılmadığı dile getirildi.
Raporu sunan Ahmet Afşar, “Bu okulumuzda İl Milli Eğitim Müdürlüğü acil onarım ekibi bu yıl dış cephe ve iç cephe onarımını yapmış. Fakat okulun şu anda çatısı tamirat gerektiriyor. Bunun için İl Özel İdaresi’nden ödenek alınmıştır. Okula 10 adet sınıf kapısı, 300 adet çiftli sıra, 600 adet tekli sıra ve 25 adet sınıf kitaplığı, öğretmenler odasına ise masa-sandalye ve sınıflar içinde yine masa-sandalye ihtiyacı vardır” dedi.
Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda ise bina ve donanım olarak çok acil ihtiyaç bulunduğu, bununla birlikte okulun basketbol sahasının su birikintileri nedeniyle kullanılamadığı ve bin 750 metre parke taşı döşenmesi gerektiği, okulun batı kısmında yer alan boş alanda ise toprak ve hafriyatın iş makineleriyle düzeltilmesinin şart olduğu vurgulandı.
Raporu okuyan Afşar, “Yeşil alan için ayrılan alana kot farkı ve toprak verimsizliği nedeniyle müdahale edilememektedir. Bu alanın çimlendirme yapılması için verimli toprağa kavuşması lazım. Ayrıca okul içinde yer alan istinat duvarının öğrencilerin can güvenliği açısından yükseltilmesi lazım” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Ahmet Afşar hazırlanan raporda Yerköy İlçesi Sekili Beldesi’nde bulunan Sekili Şehit Osman Pekşen İlkokulu ve Yerköy TOKİ Ortaokulu’nun çatı aktarımı ve cephe boyasına ihtiyaç duyduğu, Sekseninci yıl Ortaokulu ve Mehmet Akif Ortaokulu’nda ise eğitim öğretim gören öğrencilerin, eğitim öğretime sağlıklı başlayabilmeleri için iç ve dış cephe boya yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu da mecliste gündeme getirdi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. sayın avşar gündeme getirdiğiniz okulların tamamı yeni yapılmış olup bunların eksikliklerini dile getirmişiniz çok güzel ama hiç karaşar mahallesindeki cumhuriyet ilkğretim okuluna gielip baktınızmı bunların hiç eksiği yokmu siz yeşil alandan bahsediyorsunuz biz yaşamaktan bahsediyorum bizim çocuklarımız tozdan nefes alamıyor bunuda görmenizi istiyorum hep paşaların oturduğu okulları gezmişiniz birazda kenar mahalle çocuklarının okusuğu okullara bekleriz saygılar

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji