YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
İlaçlı Tohumluk Buğdayla Un Yapmışlar

İlaçlı Tohumluk Buğdayla Un Yapmışlar

Yerköy ilçesine bağlı Sekili beldesinde zirai ilaçlı tohumluk buğdayla un yapıp satan fabrikaya 8 bin lira para cezası verildi 
20122012fabYerköy ilçesine bağlı Sekili beldesinde ucuz olduğu için zirai ilaçlı tohumluk buğdayla un yapıp satan bir fabrikaya 8 bin lira para cezası verildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada, Yozgatlı vatandaşların gıda konusunda hassas olduğunu ve karşılaştıkları sorunları ”174 Alo Gıda Hattı’na bildirdiklerini söyledi.
Söz konusu şikâyetlerin, il müdürlüklerinin sistemine düştüğü anda değerlendirmeye alındığını ifade eden Özdemir, gelen her türlü ihbarı önemsediklerini anlattı.
Bu çerçevede 174 Alo Gıda Hattı’na gelen bir şikayet sonucu ciddi bir sağlık tehdidini ortaya çıkardıklarını dile getiren Özdemir, şöyle devam etti: “Bir vatandaşımız fabrikadan un almış ve ekmek yapmış. Ekmeğin üzerinde kırmızı bazı maddeler görünce 174 Alo Gıda Hattı’nı arayarak şikayette bulundu. Bunu üzerine vatandaşın unu satın aldığı fabrikada inceleme yaptık. İnceleme sırasında fabrikada un yoktu, ancak eleklerde kırmızı maddelere ve sertifikalı buğday tohumlarına rastladık. Kırmızı maddelerin de buğday tohumlarında kullanılan tarım ilacı olduğunu tespit ettik. Bu nedenle firmaya 8 bin lira para cezası kestik.”
Özdemir, firmayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda da bulunacaklarını belirterek, ildeki un fabrikalarında da inceleme başlattıklarını kaydetti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın vatandaşın sağlığını tehdit eden gıdaları üreten firmalarla ilgili çalışmalarının aralıksız sürdüğünü anlatan Özdemir, halkın gıda konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.
Zirai ilaç kalıntısı makinelerden uzun süre çıkmıyor
Öte yandan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda uzmanları, zirai ilaçların kullanıldığı, işlemden geçtiği makinelerdeki kalıntının uzun süre çıkmayacağını belirtti.
Tohumluk buğdaylarda kullanılan zirai ilaçların yıkanarak temizlenmesinin mümkün olmadığını ifade eden uzmanlar, ucuza üretim yapmak için ilaçlı tohumluk buğdaylardan un yapılmasının zehirlenmelere yol açabileceği bildirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji