YouTube

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %0,68
“İlköğretim haftası” Yerköy’de çeşitli etkinliklerle kutlandı

“İlköğretim haftası” Yerköy’de çeşitli etkinliklerle kutlandı

Yerköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar yeni eğitim öğretim yılına başladı.
İlköğretim haftası etkinlikleri çerçevesinde Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz’un Atatürk Büstüne çelenk koyma töreniyle başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı.
TOKİ İlköğretim Okulu bahçesinde devam edilen programa,  Yerköy İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şengül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda velilerin katıları ile gerçekleşen kutlama programına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam edildi.
Gerçekleşen İlköğretim Haftası programında açılış konuşması yapan TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Erdem yaptığı konuşmada, “Okulumuzun açıldığı bu hafta ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır. Şu anda hepimiz, yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşamaktayız. Hepimiz, biliyoruz ki okullar bizlerin ikinci evleridir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada yaşamayı öğreniyoruz. Yeni bilgiler, yeni dostluklar ve güzel günler dileği ile hepimizin ilköğretim haftasını kutlarım” dedi.
Okul Müdürü Hüseyin Erdem’in konuşması sonrasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, kültürel değerleri koruyup geliştiren ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan bir süreç olduğu belirtirken, İnsanın diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin akıl ve zekâsının olduğunun altına çizen Gale, ilköğretimin bireyin yaşamında temel eğitimin verildiği asgari bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerin geliştirildiği önemli bir basamak olduğunu ifade etti.
Ülkenin gelişmişlik düzeyinin eğitimli ve üretken bir toplumla mümkün olabileceğini vurgulayan Yavuz, 2014–2015 eğitim öğretim yılının ülkemize, bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize hayırlı olmasını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Her anı çok kıymetli insan yaşamının önemli bir dönemi olan okul hayatında yeni bir eğitim-öğretim yılını birlikte karşılamanın ve ilköğretim haftasını kutlamanın mutluluğunu, sevincini, heyecanını ve onurunu yaşıyoruz. Böyle önemli bir başlangıçta bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Vatanını ve milletini seven, büyüklerine saygılı, küçüklerine merhametli, hayatın kıymetini bilen ve kötü alışkanlıkları olmayan bir nesil yetiştirilmesinin yolu önce aileden geçmektedir.Sevgili peygamberimizde “hiçbir anne – baba çocuğuna edep ve terbiyeden daha iyi ikramda bulunmamıştır.” Buyurarak eğitimin önemine vurgu yapmıştır. Eğitim ve öğretimde en etkili yerlerden biride okuldur. Okul, bireylerin aile yuvasında almış olduğu eğitimden başka onlara bilgi haznesi sağlayan en etkili kurumların başındadır. Cehaletin önlendiği yer okuldur. Kişilerin benliğinin oturduğu ve bilginin hayata aktarılması hep okul sayesinde olmaktadır. Okullarda bizlere eğitim ve öğretimi sunanlar ise başımızın tacı öğretmenlerimizdir. Sevgili öğrenciler toplumun geleceği sizlersiniz, sizlerin iyi yetişmesi toplumun bekası için önemlidir. Bilgiyi öğreten ne kadar önemli ise bilgiye ihtiyacı olan sizlerde öğretmenleriniz kadar önemlisiniz. Peygamber efendimiz ilim tahsil eden öğrenciler ve onlara eğitim ve öğretimde bulunan öğretmenleri için şu müjdeyi vermiştir. “Kim bir ilim öğrenmek için bir yola girerse Allah onu cennete giden yollardan birine dahil etmiş demektir/’diyerek eğitim ve öğretim sürecinin önemini belirtmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Cumhurbaşkanı olmasaydınız ne olmak isterdiniz? “diye bir soru sorulduğunda “Milli Eğitim Bakanı olarak eğitim davasına hizmet etmek isterdim.” diye cevap vermesi onun eğitimin, millet hayatında olması gereken yeri ve önemine ne kadar büyük değer verdiğinin bir göstergesi olmuştur. Sayın Kaymakamım ilçemiz olarak 5 ilkokul,6 ortaokul,5 ilköğretim kurumu ve 8 lise de yaklaşık 8 bin öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacağız. Devam eden okul inşaatları bittiğinde derslik anlamında hiçbir sıkıntımız kalmayacaktır. İlçemize yapılan okullarda katkıları geçen tüm kurum ve kişilere şükranlarımı sunar, desteklerinin devamını dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle ilköğretim haftasını kutluyor, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının sizlere ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor. Saygılar sunuyorum.”
Yavuz’un, konuşması sonrasında TOKİ İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli şiirler okunurken, folklor gösterileri sergilendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji