YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
İlköğretim Okulunda 'Soru Çözme Ligi' kuruldu

İlköğretim Okulunda 'Soru Çözme Ligi' kuruldu

Yerköy 80. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, Seviye Belirleme Sınavı’na sayılı günler kala, soru çözme sayısı ve hızını artırmak için ‘Soru Çözme Ligi’ adlı bir grup kurdu.
19052011soruKonu hakkında bilgi veren okulun rehber öğretmeni Halit Arapoğlu, öğrencilerin sınavlarda zaman kaybı yaşamamaları ve sorulan her soruya kısa sürede cevaplamaları için ‘Soru Çözme Ligi’ni kurduklarını belirtti.
Arapoğlu, şunları söyledi: “Öğrencilerin sınavlardaki soru çözme hızı ve yapılan net sayısı arasında bir bağlantı olduğunu bu yüzden sınava bir ay kala böyle bir lig oluşturarak öğrencilerin hem soru çözmede hız kazanmasını hem de net sayısını artırmalarını hedefledik. Kurulan ligi 4 bölüme ayırarak üç günlük ortalamada 0 – 100 arası bir sayıda soru çözen öğrencilerin “Amatör Lig’de, 100 – 150 arası soru çözenlerin 3. Lig’de, 150 – 200 soruda olanların ‘2. Lig’de ve en sonunda 200 ve üzeri bir rakamda soru çözenlerin ‘1. Lig’de mücadele etme hakkı kazanacak. Öğrencilerimizin bulunduğu ligler sabit değil. Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki gün yapılan kontrollerde öğrencilerin bir alt lige düşme veya bir üst lige çıkma durumu var. Bu uygulamamız SBS’ ye kadar devam edecek. ”
Okul öğretmeni Sebahattin Bircan’ da kurulan ligin sadece soru çözme sistemine dayanmadığını, beraberinde konu tekrarını da gerektirdiğini ifade etti.
Bircan, “Öğrencilerimiz anlamadığı bir konu hakkında istediği kadar soru çözsün, bunun bir faydası olmayacak.
Önce konuyu anlaması sonra soru çözmesi gerekir. Öğrencilerimizin özellikle ilk ünitelerle beraber genel konu tekrarı yaparak bu ligde mücadele etmeleri çok daha verimli olacaktır. ” diye konuştu.
Bircan, öğrencilerin sportif etkinliklerden duydukları lig kavramının SBS’ ye hazırlık sürecinde soru çözme için kullanılmasından memnun olduklarını ve üst liglere çıkmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji