YouTube

  • DOLAR
    %0,37
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,66
İSTİKLAL MARŞIM

İSTİKLAL MARŞIM

İstiklal Marşımız parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. İstiklal Marşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir. Milletimizin gönlünde İstiklal Marş’ımızın ayrı bir yeri vardır Savaş ortamında milletimizin içindeki istiklal ateşini alevlendirecek, mücadele azmini güçlendirecek, milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getirecek manevî bir güce, istiklal marşına ihtiyaç duyulur. Şu an üzerinde yaşadığımız toprakların her bir karışı için binlerce şehit verilmiştir. Bu toprakların bedeli, canla ödenmiştir. İstiklal Marşımız bir kahramanlık destanıdır. 7den 70e kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla verilen ölüm-kalım mücadelesinin destanıdır. Bugün bizlere emanet edilen bu güzel vatanı birlik-beraberlik içinde birbirimizi daima severek, daha çok çalışarak her geçen gün daha ileri götürmeliyiz. İstiklal Marşı aslında bu toprakların vatan olma serüvenini anlatır. Güzel Anadolu’muzun her karış toprağını vatanı uğruna canlarını veren şehitlerimizin hatırası beklemektedir. Onları yüreğimizde yaşattığımız, yeni nesillere anlattığımız ve benimsettiğimiz müddetçe bu millet sonsuza kadar yaşayacaktır. Düşünün Çanakkale’yi, Kurtuluş savaşını eli silah tutan herkes savaşmak zorundaydı. Bugün rahat ve huzur içindeysek bunların kıymetini de bilelim.
Her İstiklal Marşının söylenişinde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk e, kahraman silah arkadaşlarına ve şehitlerimize, özgürlüğü- müzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşımızın şairi M. Akif” özlem duyuyorum İstiklâl Marşı, sıradan bir marş ve şiir değildir. O, milletimizin varlığı hürriyeti ve istiklâli demektir. Millî marşımızda, milletimizin hayatı, görüşü, düşüncesi ve gücü vardır. Onda bu yüce milletin imanı, destanlaşmış kahramanlığı, bağımsızlığı ve bağımsızlığının şanlı tarihi yatmaktadır. İstiklâl Marşı söylenirken ayakta selam dururuz. Böylece hür ve bağımsız olmanın onur ve şerefini duyarız. İstiklâl Marş’ımızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bunun için İstiklâl Marş’ımıza saygı duymak, onu gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak görevlerimizdendir. Bayrağımız ve İstiklâl Marş’ımız, milletimizi tek fikir, tek amaç etrafında birleştiren millî değerlerimizin biri ve en başta gelenidir.
Bir ülkede yaşayan milyonlarca insanı, tek bir çatı altında toplayan, birleştiren, milyonlarca kalbin tek bir yürek gibi atmasını sağlayan, milyonlarca insanı millet yapan ulusal değerlerimiz vardır. Bunlardan biri rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızdır. Bir diğeri dilimizdir, güzel Türkçemizdir. Bizi biz yapan ulusal değerlerimizden bir diğeri ise Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle adeta ölümsüzleşen, atalarımızın bağımsızlık destanı olan İstiklalMarş’ımızdır.
Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne karşı saldırıların, ulusal değerlerimize karşı edilen hakaretlerin ayyuka çıktığı şu günlerde, rengini şehitlerimizin kanından almış ay yıldızlı bayrağımıza, dilimize, güzel Türkçemize, Mustafa Kemal’in önderliğinde atalarımızın verdiği bağımsızlık mücadelesinin anlatıldığı, adeta her bir kelimesi için on binlerce şehit verilen İstiklal Marş’ımıza sahip çıkmak hayati önem kazanmıştır. Bizi biz yapan, Türk milletinin olmazsa olmazı olan bayrağımıza, dilimize, İstiklal Marş’ımıza sımsıkı sarılmamız gerekir. İstiklal Marş’ımızın her kıtasını, her dizesini bugün yeniden okumalı, özümsemeliyiz.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik kendisi Milli Eğitim Bakanlığı görevi yapmış bir insan, bir televizyon programında söylediği o talihsiz sözleri gerçekten bu ülkenin değerleri olan uğrunda milyonlarca insanın kanını döktüğü bu vatan için söylemiş olduğu sözler çok vahim ve çok talihsiz sözlerdir. Andımız, istiklal marşımız, gençliğe hitabe bunlar ayet mi demesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Hüseyin Çelik”in bu talihsiz sözlerine karşılık bir olaydan bahsedeceğim, bir gün evde oturuyordum. Dışarıda inanılmaz tipi halinde yağan kar ve dışarısı inanılmaz soğuk günlerden Cuma Yerköy Namık Kemal ilköğretim Okulu öğrencileri ders çıkışı okulun bahçesinde toplanarak yağan karın altında istiklal marşını o kadar yürekten okudular ki… Evim okula uzak olmasına rağmen o gür sesleri o yürekli sözleri bende duydum. Sanki o çocuklar istiklal marşını o tipi halinde yağan karın altında seslerinin çıktığı kadarıyla okumaları birilerine bir mesaj veriyorlar gibi algıladım.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji